Ponta cere măsuri urgente pentru CEO

325

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Târgu-Jiu, că trebuie luate măsuri urgente pentru redresarea situaţiei Complexului Energetic Oltenia menționând că dacă în lunile ianuarie şi februarie, compania a salvat România prin furnizarea de energie, acum e rândul României să salveze complexurile energetice de la Turceni şi Rovinari.

Victor Ponta a evidențiat importanţa realizării mixului energetic, subliniind însă că acest lucru trebuie făcut înainte de listarea pe bursă a societăţii Hidroelectrica.

ponta2“Cel mai tare mă doare situaţia CEO, eu sper şi le-am zis (guvernanţilor – n.r.) că dacă vor neapărat să aibă în mine un adversar să lase lucrurile aşa, să treneze. Eu cred că trebuiau luate, ieri, măsuri urgente, nu astăzi. Eu, nu doar eu, probabil că toţi parlamentarii şi de Gorj şi de Hunedoara, dacă Guvernul nu se mişcă repede şi Ministerul Energiei, o să ne aibă de adversari şi de duşmani fiindcă pe mine m-au votat oamenii din Gorj, nu m-a votat ministrul Energiei, nici altcineva. Complexul Energetic a salvat România în ianuarie şi februarie, dacă nu erau Turceni şi Rovinari, rămâneam şi în Bucureşti fără curent. Acum trebuie să salveze şi România complexurile energetice. Ştiu că nu se aprobase de anul trecut rectificarea de buget cu salariile pentru oameni, în al doilea rând, trebuie discutat în cadrul acelui fond suveran ce se întâmplă cu participaţiile şi trebuie acum, cât încă se mai poate, cât încă nu s-a listat Hidroelectrica, trebuie făcut ce face CEZ-ul sau multe alte companii din Europa. Pui împreună tipurile de energie şi le foloseşti când ai nevoie. Uite, în ianuarie-februarie mureai fără cărbune, acum sigur, vine primăvara, o să curgă apa în hidrocentrale, o să bată vântul în eoliene, totuşi complexurile energetice nu sunt ca o terasă pe care o deschizi vara şi o închizi iarna”, a spus Victor Ponta.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here