Ponta, aproape de candidatura spre Cotroceni

188

Deși nu a vorbit oficial despre această variantă, premierul Victor Ponta lasă să se înțeleagă tot mai des în ultima vreme că o candidatură a sa la Președinția României este posibilă, mai ales dacă lucrul respectiv îi este cerut de colegii de partid. La sfârșitul săptămânii trecute, premierul a participat la Pitești la lansarea candidatului pentru postul de președinte al Consiliului Județean Argeș, unde a luat cuvântul și a spus că și în decembrie va fi alături de colegii săi de partid, în poziția pe care aceștia o doresc. Altfel spus, premierul nu zice nu pentru o candidatură la prezidențiale, mai ales că în PSD colegii săi îl văd de mai mult timp ca un candidat cu mari șanse la victorie.

“Eu voi fi aici şi în decembrie, alături de dumneavoastră, nu ştiu în ce poziţie. În ce poziţie veţi decide dumneavoastră. Dar cred că avem o mare datorie faţă de cetăţenii României, faţă de cetăţenii Argeşului: să nu mai dăm niciun pas înapoi. Acum drumul este doar înainte”, le-a spus Ponta colegilor săi de partid de la Argeș, pe care i-a asigurat că în ultima săptămână de campanie electorală va sta mai mult pe acasă, aluzie făcând la Mircea Geoană și întâlnirea acestuia cu Sorin Ovidiu Vântu în noiembrie 2009.
“Transmit tuturor, şi la Olt, şi la Vâlcea, şi la Dâmboviţa, şi la Prahova, şi la Gorj, şi în Ardeal, şi în Moldova, peste tot, că nu am fost niciodată mai hotărâţi să câştigăm, n-am fost niciodată mai puternici decât acum. Şi acum o să-l liniştesc pe domnul Pendiuc (n.r. – primar al municipiului Pitești): eu în săptămâna dinainte de alegeri stau acasă, sau cel mult stau cu colegii de partid, nu mă duc nicăieri, domnul primar, că ştiu că aveaţi această grijă, să alegeţi un preşedinte care să nu mai facă greşeli în ultima săptămână”, a spus Ponta, devenind astfel tot mai evidentă posibila sa candidatură la prezidențialele din toamnă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here