Ponta: Aderarea României la NATO înseamnă atingerea unui nou nivel de stabilitate și securitate

284

Ziua în care România a aderat la NATO a devenit un moment de referință în istoria națională, însemnând atingerea unui nou nivel de stabilitate și securitate, se arată în mesajul prim-ministrului Victor Ponta, cu ocazia aniversării a 10 ani de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.

Aderarea la Alianța Nord-Atlantică a reprezentat în 2004 un proiect național, de conlucrare politică. În acești zece ani de apartenență la Alianță s-a dovedit că decizia noastră a fost una fundamentală și corectă. Putem realiza acum, în actualul context internațional complex, câtă dreptate au avut acei lideri politici care, în anii 1997-2004, au susținut integrarea țării noastre în NATO. Capacitatea României de a fi un partener viabil și puternic pentru zona euro-atlantică ne-a pavat drumul către integrarea în Uniunea Europeană și obținerea unui climat pozitiv pentru dezvoltarea societății românești în ansamblu„, subliniază premierul, în mesajul transmis sâmbătă AGERPRES.
Ponta afirmă că, în această zi, gândurile tuturor trebuie să se îndrepte ”mai ales spre eroii români care au participat la misiunile desfășurate de NATO, garantând astfel securitatea noastră și a aliaților noștri”.
Meritul principal revine militarilor noștri, care sunt în prima linie a teatrelor de operații. Mulțumesc aliaților internaționali pentru sprijinul pe care ni l-au acordat de-a lungul celor 10 ani și, totodată, pentru deschiderea manifestată față de parteneriatul cu Republica Moldova!„, susține Victor Ponta.
Acum 10 ani, pe 29 martie 2004, România a devenit țară membră, cu drepturi depline, a Alianței Nord-Atlantice. Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here