Ponta a mers cu Văcaru la Iași!

567

Doi deputați de Gorj au fost prezenți la sfârșitul săptămânii trecute în capitala Moldovei, Iașiul fiind oricum în aceste zile un oraș ocupat de pelerinii veniți să pupe moaștele Sfintei Parascheva.
Victor Ponta și Alin Văcaru au avut însă alte treburi decât cele bisericești, ei participând la o întâlnire cu colegii de partid la care a fost prezent și primarul Iașiului, Mihai Chirică, fost membru PSD, ca și cei doi parlamentari de Gorj. Chirică a venit la întâlnirea celor de la Pro România, iar la ce discurs a rostit acolo și la cum l-a vorbit Ponta după întâlnire, e aproape cert că el va fi susținut de acest partid pentru un nou mandat.
Primarul Iașiului a stat peste un sfert de oră la întâlnirea celor de la Pro România, iar la finalul acesteia a mai avut în particular o altă discuție de circa un sfert de oră cu Victor Ponta. Apoi, la declarații, fiecare dintre cei doi a rostit numai vorbe frumoase despre celălalt.
Chirică a explicat că pe vremea lui Ponta s-au deblocat niște proiecte importante pentru orașul său și, ca urmare, nu a putut ignora invitația acestuia de a se întâlni. Edilul nu s-a grăbit să anunțe intrarea în Pro România, însă nici nu a negat un asemenea pas.
“Va trebui şi eu, la un moment dat, să mă hotărăsc. Mă gândesc că Dumnezeu îmi va ghida paşii acolo unde e mai bine pentru Iaşi, poate şi pentru România, de ce nu? Nu s-a pus problema emiterii unei adeziuni, a fost o discuţie absolut prietenească, în care fostul premier Ponta a spus că, dacă voi fi interesat, uşa este deschisă. Ştie că nu-mi poate cere acest lucru acum, înţelege şi de ce“, a spus edilul Iașiului.
Ponta, în schimb, de abia îl așteaptă pe primar alături de el în partid, un consilier al lui Chirică fiind deja înscris în Pro România.
“Domnul Chirică are sprijinul nostru pentru proiectele locale, dar are din partea mea un îndemn pe care îl ştie: să fie o voce mai puternică pentru toată Moldova, nu doar pentru Iaşi. Să se exprime nu doar pentru interesul municipiului Iaşi, ceea e normal, aici trebuie să aibă prima datorie, dar vedeţi că nu prea sunt politicieni care să se bată pentru interesele dezvoltării Moldovei“, a menționat Ponta. La sfârșitul acestei săptămâni Pro România își organizează primul congres, ocazie cu care ar trebui să își desemneze și primul său candidat pentru prezidențialele de anul viitor.
Cu cine va ieși Ponta în lupta contra lui Klaus Iohannis nu e clar deocamdată, deputatul de Gorj anunțând că el oricum nu va mai candida prea curând pentru Cotroceni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here