Pompierii Minprest au program de măturători

523

Programul militarizat al pompierilor Complexului Energetic Oltenia este amintire. Începând de joi programul salariaților acestui departament al Minprest a fost redus la opt ore. Pompierii lucrau 24 de ore ca alte 24 să le petreacă acasă, dar de ieri, aceștia au fost anunțați telefonic că au program de opt ore, în schimburi. Modificarea de program, impusă de conducerea Minprest, nu aduce un plus financiar ori avantaje acestei societăți, ci dimpotrivă încurcă eficiența pompierilor la intervenții.

Dacă sunt chemați la o intervenție, la finalul programului de lucru, pompierii Minprest, care prestează la carierele miniere ale CEO, intervin, dar în timpul incendiului trebuie să lase focul arzând pentru a preda mașinile colegilor care intră în următorul schimb. Cel puțin aceasta este procedura pe care echipajele o parcurg la finalul fiecărui schimb, lucru cunoscut, dar neluat în seamă de conducerea Minprest. De altfel, statutul militarizat al pompierilor a ajuns cârpă de șters pe jos pentru managerul Gabriel Giorgi, care a preferat să transforme această categorie de personal în una similară cu cea de măturător, ambele având acum același program de lucru.
De altfel, un sfert din salariații Minprest Rovinari sunt pompieri. Angajații respectivi prestează în incinta fiecărei cariere miniere a CE Oltenia, unde funcționează câte o remiză de pompieri a Minprest. Aceste remize sunt de fapt garajele mașinilor de pompieri, acolo unde desfășoară activitate, atunci când nu sunt în acțiune, salariații prestatorului de pe acest serviciu.

Lăsați și fără zilele de concediu
Reducerea programului de lucru de la 24 de ore la 8 nu este singura anomalie de care au parte pompierii Minprest. Aceștia, dar și restul salariaților, vor rămâne fără zilele neefectuate de concediu pe 2016, deoarece managerul Giorgi a decis să le oprească zilele respective în contul întreruperilor repetate de activitate, date de administrație obligatoriu, angajaților acestei societăți. Mai mult, cei care nu au zile de concediu rămase pe 2016 vor avea zile de CO reduse pe 2017, lucru care este un abuz cras.
“Dacă Giorgi își va pune în aplicare acest abuz îl anunț că vom acționa în judecată, deoarece există deja o hotărâre judecătorească în acest sens, dată de o instanță din Brăila, care incriminează tocmai acest comportament al angajatorului la adresa salariaților. Să nu uităm că și CEO a încercat asta pe timpul lui Ciurel, legat de concediile medicale și de zilele de întrerupere de activitate, dar văzând hotărârea respectivă, au renunțat”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul carierei Lupoaia.
A.Stoica

3 COMENTARII

    • Are dreptate dnu Predosanu.Dar mai exista acolo un trintorel de umbla cu ardeiul in fund celebrul Marius Tanase.Personajul in cauza sa trezit superman peste noapte taie si spinzura ca este firma mamei lui de care se stie ca a ramas virgina dupa ce la fa.ta.t pe idi.ot…pompieru e luat si la plantat de salcimi si la sapat de gropi la calea ferata in termocentrala si la curatenie pe benzi in cariera.Astea chiar in tura de servici sau simbata duminica din timpu liber.Hahalele sunt nemuritoare???Nu cred

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here