Pompierii, în exerciţiu la accident cu numeroase victime

146

simulare pompieri (2) inscrAstăzi, cu începere de la orele 12.00, pe Drumul European E79, la intersecţia cu DJ 674 (spre oraşul Turceni), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Lt. col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj, va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, pentru a verifica viabilitatea „Planului Roşu de Intervenţie” al judeţului Gorj, în cazul producerii unui accident colectiv cu victime multiple, în care sunt implicate şi substanţe periculoase.

Instituţiile implicate în aplicarea Planului roşu de intervenţie la nivelul judeţului Gorj sunt Prefectura, ISU Gorj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu”, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică Gorj, Spitalul Judeţean de Urgenţă, ServiciulJudeţean de Ambulanţă Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, scopul şi obiectivele cu caracter general ale exerciţiului sunt: verificarea viabilităţii Planului Roşu de intervenţie al judeţului Gorj, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea căilor de perfecţionare a activităţii de salvare a victimelor rezultate în urma accidentelor colective, asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie în cazul producerii unor accidente colective, având ca rezultat victime multiple. De asemenea, acestora li se mai adaugă şi identificarea de reguli şi măsuri în vederea mobilizării unor resurse suplimentare din judeţul Gorj sau din alte judeţe, în situaţia depăşirii capacităţii judeţene de intervenţie medicală, verificarea sistemelor de comunicaţii şi informatică pentru cooperare, precum şi a pregătirii echipajelor şi operativităţii tehnicii de intervenţie din dotarea structurilor participante.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here