Pompieri, puși pe drumuri degeaba! Un apel la 112 anunța că un bărbat se află într-o prăpastie

781

Reprezentanţii ISU Gorj au făcut public, ieri, încă un apel la 112, al unei femei care a anunţat că vede un bărbat într-o prăpastie din localitatea Tâlvești. La locul indicat, pompierii au găsit un bărbat în stare de ebrietate, care s-a enervat când a văzut salvatorii în jurul lui.
”Luni, mai pe înserat, o doamnă sună la 112:
– Alo, pompierii?
Dispecerul: – Da, doamnă! Ce urgență aveți?
Doamna: – Domnule, este un bărbat căzut într-un șanț și este foarte abrupt! Nu știu ce s-a întâmplat cu el. L-o fi bătut cineva și l-a aruncat aici.
Dispecerul: – Unde doamnă?
Doamna: – La Tâlvești, domnule! Veniți repede că geme de durere săracul!
Dispecerul culege toate datele de la doamnă și alertează subunitățile. Un echipaj de pompieri, un echipaj din cadrul Salvamont și o ambulanță încep o goană nebună către locul intervenției.
Sunt momente în care ți-ai dori să ai aripi pentru că de tine depinde viața unui om.
În cel mai scurt timp, băieții ajung la locul cu pricina. Omul se vedea în prăpastia de câțiva metri, dar nu mai mișca. Băieții coboară cu tot echipamentul pregătiți să facă tot ce pot pentru a-i salva viața bietului om.
Era cu fața în jos și îi sunt verificate semnele vitale. Omul începe iar să geamă și cu mare grijă este întors cu fața în sus. Acum apare surpriza!
Omul nostru duhnea bine a alcool și, dintr-o dată, își revine complet.
Nu-l mai doare nimic. Probabil nici nu-l duruse vreodată, iar probabil gemetele proveneau de la efectul alcoolului care ajunsese într-o cantitate mare în sângele domnului și-i afectase creierul.
Ce se întâmplase totuși?
Omul <> puțin mai mult! Treaba asta l-a cam <> și a încercat să plece spre casă.
Probabil că nu există o explicație științifică și nici una logică, dar ca și cum ar fi avut pană la anvelopa de pe partea dreaptă, bărbatul nu a mai ținut drumul drept, a ieșit de pe carosabil și a <> în prăpastie.
Faptul că se văzuse cu atâtea echipaje de intervenție lângă el îl enervase pe bărbat la culme.
Momentele de somnic în iarba verde probabil că îl făcuseră să se mai trezească puțin și să-și recapete simțurile locomotorii.
De examinare medicală sau să fie transportat la spital nici n-a vrut să audă, așa că nu ne-a rămas decât să-l ajutăm să iasă din prăpastie, să încercăm să-i fixăm traiectoria și să sperăm că nu va mai «derapa» până când va ajunge acasă și se va pune în pat unde sigur îi va trece de «boala» de care suferea”, aceasta este povestea întâlnirii dintre pompieri și bărbatul care a ajuns în prăpastie, postată pe Facebook de reprezentanţii ISU Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here