Pompieri privați la Spitalul Județean

1416

Cel mai mare spital din județul Gorj va angaja o firmă specializată în prevenirea, intervenția și evacuarea în situații de urgență. Serviciul privat de pompieri va fi asigurat pentru toate cele trei locații ale spitalului (700, Tudor Vladimirescu și Pasarelă).

„În cadrul activităților desfășurate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu există riscul aparițiilor de incendii sau stări potențial generatoare de incendii sau accidentări de persoane. Având în vedere aceste riscuri, este necesară încheierea unui contract cu o societate prestatoare de servicii de tip P3, atât în scopul prevenirii și intervenției operative și eficace pentru stingerea incendiilor, precum și pentru limitarea consecințelor care pot surveni în cazul producerii unei situații de urgență”, potrivit caietului de sarcini.
Angajații Serviciului privat pentru situații de urgență vor executa ture de serviciu, asigurând prevenirea și stingerea incendiilor 24 de ore din 24, inclusiv în timpul liberelor prevăzute de lege. În plus, ei vor trebui să țină evidența și să verifice permanent mijloacele tehnice de prevenire și stingere a incendiilor (hidranți interiori și exteriori, stingătoare, pichete PSI) și să supravegheze instalațiile de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu, precum și zonele cu risc de incendiu.

Licitație deschisă
Pentru achiziționarea acestor servicii, Spitalul Județean organizează o licitație deschisă la finele lunii decembrie. Acordul-cadru va fi încheiat pe o perioadă de 2 ani, iar suma pusă la bătaie este cuprinsă între 112.240 și 1.346.880 lei.
Potrivit legii, spitalele cu peste 300 de paturi trebuie să își constituie servicii private pentru situații de urgență sau să încheie contracte cu firme autorizate în domeniu. În mai puțin de un an, mai multe incendii au avut loc în spitalele care tratează pacienți cu Covid, generate în principal de suprasolicitarea instalațiilor din secțiile ATI.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here