Pompier salvator și în timpul liber

374

Trei persoane au fost rănite, sâmbătă, în urma unui accident care a avut pe DN 6, în județul Mehedinţi. Evenimentul rutier a fost anunțat la 112 de un pompier aflat în timpul liber, care a și intervenit pentru salvarea persoanelor rănite. Acesta a fost declarat “eroul zilei”, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
“Accidentul, produs pe DN6 a fost anunțat în dispeceratul ISU- SAJ de către un pompier aflat în timpul liber.
Până la sosirea echipajelor, maior Teodor Brîndușoiu a decuplat bornele autoturismului implicat în accident, pentru a evita producerea unui incendiu. Totodată, împreună cu alte două cadre medicale aflate în trafic, a ajutat la stabilizarea victimei încarcerate până la sosirea echipajelor, păstrând permanent legătura cu dispeceratul.
La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu o autospecială de descarcerare, o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
Pompierii au descarcerat o victimă, conștientă, pe care au predat-o echipajului SAJ, cu medic, ulterior fiind transportată la UPU. Alte două persoane aflate în autoturism au fost evaluate de echipajele medicale, însă au refuzat transportul la spital”, a precizat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.
Circulaţia în zonă a fost oprită pe ambele sensuri de mers, în timpul imtervenției pompierilor și medicilor. Accidentul s-a produs în zona restaurantului Taverna Sârbului, în Drobeta Turnu Severin. “Este vorba despre un autotren al cărui conducător auto nu a păstrat distanța în mers, lovind din spate un autoturism în care se aflau patru persoane”, a declarat Mădălina Viziru, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.
Poliţiştii rutieri au efectuat cercetări la faţa locului.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here