Pomii din pepiniera lui Becheanu din Corneşti, vânduţi masiv pe internet

2635

A renunţat la meseria de lăcătuş mecanic pentru a-şi face propria pepinieră şi nu regretă absolut deloc, mai ales că afacerea merge din ce în ce mai bine. Nicolae Becheanu e convins că dacă nu avea un site pe care să îşi promoveze pomii, nu vindea atât de mult, mai ales ca majoritatea clineţilor sunt din alte judeţe. În propria pepinieră, care se află în Corneşti, Nicolae Becheanu are zeci de mii de pomi pe care îi îngrijeşte cu mare atenţie. Pe site-ul pepinierei, de care are grijă fiul său, se găseşte o rubrică specială de unde clienţii din întreaga ţară sau chiar străinătate pot comanda pomi. Iar afacerea merge strună, comenziile vin una după alta, acestea fiind livrate în maxim două zile lucrătoare oriunde în ţară.

plantatiegoji1A început afacerea cu pepiniera în urmă cu 7 ani, pe vremea când încă era lăcătuş mecanic la Uzina de Reparaţii Rovinari, muncind în carieră la excavatoare. Pentru a fi sigur că afacerea va merge bine, Nicolae Becheanu, din Corneşti, a făcut şi cursuri de silvicultură, însă spune că tot practica e mai bună, mai ales că a învăţat toate secretele pomilor până acum. A început afacerea cu 2 000 de puieţi, iar acum s-a dezvoltat. “Pentru noi sunt importante pasiunea, perseverenţa şi cunoştinţele din domeniul pomicol de care se ocupă inginerul Vasile Cândea. Pepiniera dispune de o gamă variată de produse pomicole: măr, păr, prun, cireş, cais, piersic, vişin, gutui, nuc, castan, tei, trandafiri altoiţi, viţă de vie altoi şi pomi ornamentali”.

Vânzări mari pe internet
E convins însă că dacă nu exista internetul, afacerea sa nu mergea atât de bine. În urmă cu 5 ani, fiul lui Nicolae e făcut un site pentru pepiniera lor, iar de atunci clienţii sunt numeroşi. Au venit chiar şi din Germania să cumpere pomi altoiţi de Nicolae. Însă de ceva timp, site-ul a fost modificat, iar clienţii pot să comande online ce produse doresc. Însă comanda trebuie să fie de minim 200 de lei, iar pomii ajung în două zile lucrătoare oriunde în ţară. “Fiul meu s-a ocupat de la început de pagina de internet. Am avut şi avem clienţi şi din alte judeţe, oamenii văd site-ul, se interesează, îşi dau seama că avem produse bune şi comandă. Merge bine afacerea, mai ales că toţi clienţii au fost mulţumiţi. Punem suflet în ceea ce facem şi avem de câştigat toţi”, a spus Nicolae.

IMG_0248Informaţii despre plantarea pomilor, pe site
Nu s-au mulţumit doar să facă site-ul pentru vânzări. S-au gândit că oamenii au nevoie şi de câteva detalii despre cum se plantează sau se întreţin pomii. Aşa că au făcut pe site câteva categorii speciale pentru cumpărători. Una din ele este pentru plantarea pomilor în care este descris felul în care pomii sunt plantaţi, ce teren este bun pentru diferite specii de puieţi, în ce perioadă se face plantarea. De asemenea, Nicoale Becheanu s-a gândit că oamenii au nevoie să ştie cum se tratează pomii care au dăunători sau cum se stropesc. Iar fiecare categorie de pe site e amplu amănunţită. Pe lângă pomi fructiferi de tot felul, în pepiniera din Corneşti se găsesc şi puieţi de tei sau alun. Toate se vând foarte bine, mai ales că Nicolae ţine la calitate.
Un puiet se vinde cu 13 lei, indiferent că e vorba de măr, păr, cireş sau cais.
Ana Maria Dina

1 COMENTARIU

  1. Neserioși, am cumpărat de la ei în 2014 un număr de 12 puieți de pomi fructiferi, toți atacați de boli, plus că în loc de comanda făcută am primit altceva! Mi s-a promis că îmi va trimite ceea ce a m comandat ulterior, dar nu s-a ținut de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here