Poluaţi 13 ani de unchiul viceprimarului din Stejari

570

O familie din cătunul Băltina, aparţinând comunei Stejari, este obligată de aproape un deceniu şi jumătate să suporte mirosul neplăcut emanat de WC-ul vecinilor săi, pe care îi acuză că şi-ar fi amplasat construcţia ilegal, cu 13 ani în urmă, pe proprietatea lor. Ion Baldovin a încercat să rezolve problema pe cale amiabilă cu vecinul său, dar nu a reuşit asta, motiv pentru care a reclamat poluarea de care are parte la Primăria Stejari. Responsabilii instituţiei nu au făcut însă nimic pentru a rezolva problema, deşi mirosul insuportabil al closetului reclamat se putea simţi din drum, asta şi pentru că posesorul budei, Mihai Baldovin, este rudă cu viceprimarul în exerciţiu, Nicolae Cilica. Cel puţin asta spun cei obligaţi să suporte poluarea din vecini, oamenii fiind pregătiţi să ceară celor de la APM Gorj să vină la faţa locului.

DSC_2886Mihai Baldovin şi-a construit WC-ul pe proprietatea vecinului său Ion Baldovin, iar respectivul nu s-a limitat doar să-şi facă nevoile în bătătura omului, spune revoltat cel din urmă.
“Vecinul meu a construit lângă gardul ce desparte cele două proprietăţi un WC din blane(n.r. din scândură) fără fosă septică. Din acest motiv, mizeria rezultată se revarsă printr-un şant, făcut intenţionat de către vecinul meu, la mine în curte.
Datorită gradului de poluare ridicat mi-au murit păsările şi mi s-a uscat via. Autorităţile locale refuză să intervină aici, asta pentru că vecinul are rude în fruntea primăriei”, explică, supărat, Ion Baldovin.

DSC_2891Legături care miros..
Mirosul din WC-ul respectiv nu este doar insuportabil, ci şi nociv, Ion Baldovin temându-se că împreună cu membrii familiei sale, dar şi cu ceilalţi vecini riscă să se îmbolnavească.
Şocant este însă că autorităţile din Stejari refuză să ia vreo măsură cu vecinul poluator, cei afectaţi dorind prezenţa aici a celor de la DSP şi APM Gorj. “Mihai Baldovin este unchiul viceprimarului Cilica Nicolae care la rândul său este finul primarului Mircea Lupu”, explică cei afectaţi încercând să demonstreze de ce se luptă de ani buni cu morile de vânt când în alt caz toaleta în cauză ar fi fost rapid dărâmată.
În ceea ce îl priveşte pe Mihai Baldovin, nu am putut să-l contactăm pentru un punct de vedere în legătură cu acuzele ce i se aduc de către vecini.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here