Poluare accidentală la Bărbăteşti

235

deseuriZona Motrului a fost „reşedinţă” vreme de câteva zile pentru comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Aceştia au verificat cabinete medicale, serviciile primăriei dar şi deşeuri provenite din activitatea CEZ. Şi amenzile aplicate au fost în funcţie de gravitatea problemelor.

Astfel, conform lui Ovidiu Ilie, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, CEZ Craiova, cu punct de lucru în Târgu-Jiu a fost amendată cu suma de 20.000 de lei. “În urma controlului nostru, am descoperit deşeuri abandonate de-a lungul DN 67 D, satul Roşiuţa, rezultate din modernizarea staţiei de transformare”, a spus Ilie.

Cu aceeaşi sumă a fost sancţionată contravenţional şi Direcţia Publică Motru pentru abandonarea de deşeuri municipale în locuri nepermise. Supuse verificărilor au fost şi câteva cabinete medicale din zona municipiului Motru. Comisarii de mediu au verificat la acestea modul în care îşi gestionează deşeurile medicale rezultate în urma activităţilor de profil.

Conducte de ţiţei, sparte

O altă amendă aplicată de comisarii de mediu gorjeni a fost pentru o firmă din judeţul Argeş care lucra la dezafectarea unei conducte de transportare a ţiţeiului în zona Bărbăteşti. “Echipa de muncitori trebuia să dezafecteze o conductă nefuncţională şi au atins cu utilajele alte conducte, ce transportau 35 de tone de ţiţei. S-a trecut imediat la efectuarea unor gropi de poziţie, nefiind atacaţi decât două sute de metri pătraţi de sol. Am ajuns la concluzia că a fost o poluare accidentală, iar firma va fi sancţionată cu suma de 50.000 de lei”, a mai spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Săptămâna viitoare, comisarii judeţeni ai Gărzii de Mediu vor demara controalele la Complexul Energetic Rovinari şi la cel de la Turceni, verificări ce fac parte din Planul de Inspecţii al instituţiei pe anul 2010. Conform lui Ovidiu Ilie, la cele două unităţi se vor verifica toate prevederile impuse de legislaţia de mediu, de la autorizaţii până la investiţii şi măsuri cu termen scadent.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here