Polovragi, Tismana: Dosare penale, amenzi și confiscări, în cazul delictelor silvice!

2792

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci, reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea și reprezentanți din cadrul Direcției Silvice Gorj, au acționat, în urmă cu două zile, pe raza comunei Polovragi,  pentru a preveni și combate faptele ilicite în domeniul silvic.

Cu această ocazie, polițiștii au efectuat un control la un depozit de material lemnos, situat pe raza comunei Polovragi, unde se desfășoară activități de depozitare/prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

În urma controlului, polițiștii au constatat diferențe între volumul faptic și cel din aplicația SUMAL și au dispus sancționarea contravențională a agentului economic, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind totodată confiscată valoric cantitatea de peste 9 mc cherestea rășinoase, în valoare de aproximativ 6.000 lei.

La data de 20 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DC 122 Racoți, au surprins, în flagrant delict, un bărbat, de 70 de ani, în timp ce tăia material lemnos de pe un teren de cultură, din vecinătatea drumului comunal.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul tăiase cu un motoferăstrau 4 arbori de pe picior, specia jugastru, nemarcați silvic, având diametrele la cioată între 15 și 38 cm.

De asemenea, în orașul Tismana, un alt bărbat, de 68 de ani, a fost identificat în timp ce tăia, fără drept, de pe picior, un arbore esență anin, fără a prezenta marcă silvică.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos, prejudiciul fiind în curs de estimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here