Polovragi şi Arcani, finaliste în competiţia „Satele culturale ale României 2016”

520

Asociaţia Cele mai frumoase sate din România (AFSR) va desemna astăzi, 26 februarie, la ora 12.30, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti cele mai frumoase sate din România. Printre comunele finaliste selectate după evaluarea candidaturilor care au fost depuse până la data de 23 februarie 2016, se află şi comunele din Gorj – Arcani şi Polovragi.
Comunele candidate vor prezenta programele culturale în faţa unui juriu de specialitate, iar cele care vor obţine un punctaj de minim 80 de puncte din maxim 100 posibile vor fi declarate „Sate culturale ale României 2016”. Acesta este un program AFSR iniţiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi a Delegaţiei Wallonie — Bruxelles la Bucureşti, cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic al satului românesc. Comunele din România au putut candida la acest titlu cu condiţia să organizeze pe parcursul acestui an a minimum 5 evenimente culturale – expoziţii, festivaluri, concursuri, etc. – în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei şi turismului cultural.
Alături de comunele Polovragi şi Arcani din Gorj, printre finalistele competiţiei „Satele culturale ale României 2016”, se mai numără şi următoarele comune: Bacia din Hunedoara, Drăguş din Braşov, Bascov din Argeş, Bonţida din Cluj, Cândeşti din judeţul Dâmboviţa, Ciocăneşti din Suceava, Costeşti din Vâlcea, Dâmbovicioara din Argeş, Dudeştii Noi din Timiş, Horia din judeţul Constanţa, Jidvei din Alba, Izvoarele din Prahova, Miroslava şi Ruginoasa din Iaşi, Sângeorgiu de Mureş din judeţul Mureş, Şiria din Arad, Şişeşti din Mehedinţi, Tulgheş din Harghita, Văcăreni din Tulcea, Corneşti din Cluj, Vadu Crişului din Bihor, Vorona din judeţul Botoşani şi comuna Prundeni din judeţul Vâlcea.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here