Polovragi, gazda Festivalului Căpșunilor și al Meșterilor Populari

303

Festivalul Căpșunilor și al Meșterilor Populari a avut loc, duminică, 11 iunie 2017, la Polovragi, zonă unde majoritatea locuitorilor se ocupă de cultivarea căpșunilor. A fost prima ediție la care au participat meșteșugari, primarul din Polovragi Gheorghe Epure, un păstrător al tradiţiilor populare, venind cu ideea de a aduce tot ce înseamnă ocupații tradiționale lângă căpșunari.

Manifestările au avut loc în locaţia unde se organizează târgul de la Polovragi din fiecare duminică. Din program nu au lipsit dansurile şi cântecele populare, precum şi o expoziţie cu cele mai frumoase căpşune. La festival au fost prezenţi meşteri populari, de la cioplitori în lemn, ţesători şi cei care realizează împletituri. Nu au lipsit, bineînțeles, comercianţii de căpşuni, astfel că vizitatorii au avut posibilitatea de a cumpăra delicioasele fructe direct de la producători.
Festivalul Căpșunilor și al Meșterilor Populari a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Polovragi, Consiliul Județean Gorj, Instituţia Prefectului Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Gorj, Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu, Ansamblul Folcloric „Cheile Oltețului” şi Direcția Agricolă Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here