Poliţistul Rădună, condamnat la trei ani de închisoare pentru accident

183

IMG_8673Un fost poliţist din Gorj a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Dorel Rădună a provocat în 2008 un accident de circulaţie în judeţul Olt, în urma căruia o persoană a decedat, iar alte două au fost rănite.

Judecătorii Curţii de Apel din Craiova au pronunţat, săptămâna trecută, sentinţa definitivă de condamnare a unui fost agent de poliţie din Gorj, dispunând trei ani de închisoare cu executare pentru acesta. Deşi sentinţa este definitivă, poliţiştii din Gorj susţin că încă nu au un mandat de executare pentru fostul lor coleg. În baza hotărârii, agentul de poliţie trebuie arestat.

Pentru Dorel Rădună, fost agent al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, evenimentul care i-a schimbat viaţa a început în 2008. Atunci s-a produs accidentul de circulaţie care i-a nenorocit viitorul. Se întâmpla în judeţul Olt, în comuna Grojdibodu, în timp ce conducea o Dacia. Mai exact, pe 9 februarie 2008, Dorel Rădună, din Târgu Jiu, în vârstă acum de 40 de ani, a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, unul dintre pasageri, Aurel Grecu, a murit pe loc, iar alţi doi tineri au fost răniţi.

Alcoolemia l-a băgat în puşcărie

În urma anchetei care a urmat evenimentului rutier, poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,77 mg/l, iar accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Cercetările au durat un an, iar după finalizarea anchetei, dosarul a fost trimis la Judecătoriei Corabia. Poliţistul a fost pus sub acuzare privind infracţiunea de ucidere din culpă. Magistraţii din Corabia l-au condamnat pe Rădună la trei ani de închisoare cu suspendare, însă instanţele care au urcat, în apel şi recurs, au schimbat forma de executare, înlăturând forma de suspendare a pedepsei. Astfel, fostul poliţist s-a ales cu o decizie definitivă de condamnare la trei ani de închisoare, pedeapsă pe care o va efectua în penitenciar.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here