Poliţistul Militaru din Cărbuneşti, reţinut de IGPR pentru lovituri cauzatoare de moarte

468

deschidereUn agent de poliţie al IPJ Gorj, care prestează la Secţia 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti, a fost reţinut joi seara de la domiciliu de către reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române(IGPR) de la Bucureşti. Reţinerea s-a făcut pentru o faptă petrecută în urmă cu patru ani de zile, în urma căreia o persoană a decedat. Poliţistul reţinut, Cosmin Constantin Militaru, a fost acuzat în această speţă de care oficial, până astăzi, nu se ştie, la nivel de IPJ Gorj, nimic, asta în condiţiile în care, după o noapte în arest, vineri el a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, în cursul urmăririi penale începute împotriva sa.

Cosmin Constantin Militaru este agent de circulaţie în cadrul Poliţiei Cărbuneşti. Acesta a fost reţinut joi seara, după ce procurorii Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva sa. Se întâmplă însă după patru ani de zile de la decesul persoanei pentru care este anchetat acum poliţistul Militaru, depistat, se pare, după ADN. Potrivit unor surse din IPJ Gorj în perioada respectivă este posibil ca Militaru să fi lucrat la Poliţia Stoina, în 2010 el fiind ajutor de şef de post Poliţia Scoarţa iar din 2011 este la Poliţia Târgu-Cărbuneşti, ca urmare a reorganizării secţiilor de poliţie de la nivelul judeţului Gorj.

Recurs la Curtea de Apel Bucureşti

Vineri poliţistul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pe parcursul urmăririi penale declarate împotriva sa. Instanţa a decis însă să respingă propunerea procurorilor de la PÎCCJ-Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. “Ia faţă de inculpatul Militaru Constantin-Cosmin măsura obligării de a nu părăsi ţara cu obligaţiile aferente. Cu recurs în 24 de ore. Pr. în şedinţă publică azi 06.04.2012 ora 22:35”, se mai arată în soluţia dată de Tribunalul Bucureşti. Până la închiderea ediţiei Curtea de Apel Bucureşti nu se pronunţase în cazul recursului declarat de Parchetul Tribunalului Bucureşti, în data de 7 aprilie.

Se pregătea de nuntă

Agentul de poliţie urmărit penal era în pragul celui mai important eveniment din viaţa lui, el depunându-şi recent actele în vederea căsătoriei. Acesta urmează să fie şi tătic, iubita sa fiind însărcinată în două luni. În ce priveşte viitorul său de acum înainte, acesta riscă să fie suspendat din funcţie şi pus la dispoziţia unităţii.

Anamaria Stoica

Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului ART. 65

În cazul în care împotriva poliţistului s-a început urmărirea penală sau acesta a fost trimis în judecată, menţinerea sa în activitate se hotărăşte după soluţionarea definitivă a cauzei, cu excepţia situaţiei în care a comis şi alte abateri disciplinare, când operează procedura disciplinară obişnuită. Poliţistul faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sau care este judecat în stare de libertate ori liberat provizoriu pe cauţiune este pus la dispoziţie. Poliţistul pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite în scris de şeful unităţii de poliţie şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute în prezenta lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here