Poliţistul Maradona, bun de plată după ce a picat testul poligraf

707

Angajatul IPJ Gorj, Iulian Marius Stăiculescu, zis Maradona, a pierdut procesul, pe fond, cu cel care i-a pretins la Judecătoria Târgu-Jiu că are să-i restituie un împrumut de 10.000 de lei, neachitat de patru ani de zile. Reclamantul, Petre Marius Buduleanu, a reuşit astfel să convingă instanţa că l-a împrumutat cu această sumă pe purtătorul de uniformă, deşi cel din urmă a negat tot timpul faptul că ar fi primit banii de la bărbatul aflat în cărucior cu rotile. Buduleanu susţine că a câştigat pentru că poliţistul ar fi picat testul poligraf, lucru pe care Stăiculescu îl neagă vehement. Cel din urmă susţine că a trecut cu brio testul poligraf, dar că, în opinia sa, cel care l-a dat în judecată ar fi fost avantajat, în proces, de magistratul Lupulescu, pentru simplul motiv că are un handicap locomotor. Sentinţa dată de Judecătoria Târgu-Jiu poate fi însă atacată cu apel, lucru la care angajatul IPJ spune că va apela.

Conflictul dintre cei doi vecini de cartier, Marius Buduleanu şi Iulian Marius Stăiculescu, unul poliţist, iar celălalt beneficiar al unui certificat de persoană cu dizabilităţi, pornit de la suma de 10.000 de lei nu s-a finalizat o dată cu sentinţa dată de instanţa de fond, pe data de 17 aprilie. Asta şi pentru că hotărârea nu este definitivă, iar procesul se va muta la Tribunalul Gorj.
În prezent, există însă un câştigător al primei runde a acestei bătălii pornite la instanţa de fond, adică reclamantul Marius Buduleanu care a apelat la Judecătoria Târgu-Jiu după trei ani şi jumătate în care angajatul IPJ Gorj, spune acesta, nu i-ar fi restituit cei 10.000 de lei împrumutaţi, pe motiv că soţia poliţistului ar fi făcut un accident cu maşina familiei, banii fiindu-i necesari să-şi ducă nevasta la Bucureşti pentru investigaţii medicale. Deşi Stăiculescu a negat şi neagă în continuare că ar fi împrumutat aceşti bani, Buduleanu a reuşit să convingă instanţa de fond că i-a dat banii pârâtului. Judecătoria Târgu-Jiu i-a admis astfel, săptămâna trecută, cererea lui Buduleanu, obligând pârâtul “să restituie reclamantului suma de 10.000 de lei”. Mai mult, Stăiculescu trebuie să achite şi cheltuielile de judecată în sumă de 100 de lei ale celui care l-a dat în judecată.

Dă vina pe judecător
Stăiculescu susţine că magistratul care i-a dat dreptate lui Buduleanu ar fi făcut asta pentru simplul motiv că reclamantul său se află într-un cărucior cu rotile. “Cu toate că nu au fost probe împotriva mea, eu desfiinţând facs maradonadeclaraţii notariale şi trecând testul poligraf cu succes, spre suprinderea mea judecătorul de caz a pronunţat o sentinţă nefavorabilă pe care o voi ataca cu apel la Tribunalul Gorj. Sper că în apel, completul de judecată, ce va fi format din doi judecători competenţi, va analiza cu atenţie toate probele existente la dosar şi îmi va da câştig de cauză. Consider că, pe fond, la pronunţarea sentinţei, judecătorul de caz a ţinut cont doar de infirmitatea fizică(handicapul locomotor) a reclamantului Buduleanu şi aceasta a fost singura probă împotriva mea. De altfel, Buduleanu a refuzat testul poligraf şi cu toate acestea judecătorul de caz i-a dat câştig de cauză, deşi în încheierea de şedinţă a apreciat că acest test este concludent la pronunţarea sentinţei”, a declarat, după pronunţarea sentinţei, Iulian Marius Stăiculescu.

“Poliţistul minte. A picat testul!”
Buduleanu desfiinţează cele spuse de poliţistul Stăiculescu şi subliniază că acesta din urmă a picat testul poligraf, lucru spus de judecătorul Lupulescu în sala de judecată. “A fost întrebat, la poligraf, dacă a împrumutat de la mine cei 10.000 de lei. A răspuns că nu, minţind astfel la poligraf, lucru menţionat de judecător, în sală, cu două săptămâni în urmă. Mai mult, acelaşi judecător a demonstrat că Stăiculescu a minţit instanţa într-o declaraţie făcută aici, potrivit căreia el ar fi fost liber într-o zi în care spunea că era la muncă. Este vorba despre data de 2 august 2013, ziua în care poliţistul a venit la mine acasă cu suma de 3000 de lei, în semn de împăcare cu mine, alături de promisiunea că îşi va restitui şi restul de bani, lucru pe care eu l-am refuzat. Stăiculescu a declarat în faţa judecătorului că el pe data de 2 august 2013 era la muncă la IPJ Gorj, iar când judecătorul a cerut la IPJ o adeverinţă care să demonstreze că Stăiculescu era la muncă, a primit confirmarea că acesta fusese liber. Magistratul Lupulescu a ajuns astfel cu uşurinţă la concluzia că Stăiculescu a minţit instanţa ascunzând că a fost liber şi s-a întâlnit cu mine ca să mă roage cu bani ca să îmi retrag plângerea penală împotriva sa”, a declarat Marius Buduleanu. Acesta a mai menţionat că s-a dus personal la IPJ Gorj, pe 11 martie 2015, pentru a face testul poligraf, dar a fost refuzat, pe motive medicale, de psihologul instituţiei. “Am fost în aceeaşi zi cu pârâtul la IPJ Gorj pentru testul poligraf cerut de Stăiculescu, doar că la ore diferite. Am acceptat testul din prima şi m-am dus ca un cetăţean de bună-credinţă la IPJ Gorj să îmi fac testul, dar am fost refuzat de psihologul instituţiei care mi-a spus că nu sunt apt pentru poligraf, din motive medicale. El a făcut testul, iar la prima întrebare, esenţială, a minţit şi a picat poligraful”, a declarat Buduleanu care nu se teme că procesul se va muta la Tribunalul Gorj. “Dumnezeu a făcut dreptate! S-a scos la iveală adevărul şi sper ca superiorii lui Stăiculescu să vadă cu cine au de-a face. Oricum o să vin în audienţă la noul şef al IPJ Gorj, pentru a-l ruga să-l convingă pe subalternul său să-mi dea banii. Eu i-am dat banii acum patru ani şi nu a cerut în instanţă dobândă pe ei”, a conchis Buduleanu mulţumit că i s-a făcut dreptate, chiar şi pe fond.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here