Poliţistul Lăcătuşu de la Cărbuneşti, acuzat de abuz

15585

Un şofer din Târgu-Jiu a rămas fără certificatul de înmatriculare al maşinii, recent cumpărate, după ce a oprit pe marginea drumului, la ieşire din localitatea Târgu-Cărbuneşti, pentru a-şi face nevoile în pădurea din apropiere. Prin zonă a trecut o maşină de poliţie, condusă de agentul Minel Bogdan Lăcătuşu. Poliţistul a abordat persoanele aflate în maşina staţionată în afara carosabilului, întrebându-le unde este şoferul maşinii căruia vroia să-i ceară documentele autoturismului. La venirea conducătorului auto, poliţistul Lăcătuşu i-a cerut acestuia documentele maşinii, constatând că anvelopele nu sunt conform certificatului de înmatriculare, deşi în acest act nu este trecută vreo specificaţie. Poliţistul, dornic să-şi facă planul de amenzi, i-a cerut şoferului cartea maşinii, pe care acesta o avea acasă, omul cumpărând maşina abia pe 18 septembrie. Deşi i-a explicat agentului că nu are cartea pe care vroia să o studieze acesta, poliţistul a continuat verificarea actelor, reţinându-i şoferului certificatul maşinii, pe motiv că circulă pe drumurile publice cu anvelope necorespunzătoare. “Maşina era oprită în afara carosabilului de circa o jumătate de oră dar cu toate acestea poliţistul Lăcătuşu mi-a retras abuziv certificatul, forţându-mă să semnez procesul verbal întocmit, fără să mă lase să îl citesc. foto 016O să îi fac plângere acestuia pentru abuz şi menţionez că am refuzat să semnez documentul întocmit de agent”, a declarat Gheorghe Ionuţ Iancu, şoferul care se consideră prejudiciat. Şoferul este supărat că poliţistul ar fi dat dovadă de un comportament incorect, aducându-i chiar jigniri, în prezenţa persoanelor aflate în maşină. “M-a făcut alcoolist pe motiv că puţeam a alcool, lucru neadevărat pentru că m-a verificat cu etilotestul deşi maşina era oprită. M-am dus şi am vorbit cu superiorul lui Lăcătuşu dar am fost trimis să fac sesizare la Parchetul Cărbuneşti. O să merg marţi în audienţă la şeful IPJ Gorj pentru că eu sunt unul dintre mulţii prejudiciaţi de Lăcătuşu”, a completat tânărul şofer.
A.Stoica

11 COMENTARII

 1. politistul asta a fosti la novaci la rutiera si acum s-a cuplat cu sorin tranca doi politisti parati care incalca legea zilnic facand politia de ras.te opresc si aproape ca-ti cer spaga ,iar daca nu pricepi te fac pe loc.

 2. La Novaci este pepiniera de prosti. Aia au legea lor. Dupa ce-l vedeti pe Patrulescu cum se comporta si ce debiteaza, o sa spuneti de Lacatusu ca este foarte destept

 3. E usor sa va exprimati opinia fara a cunoaste persoanele in cauza, doar din auzite sau din simple frustrari personale. Corectitudinea e de cele mai multe ori considerata abuz. Sunt de acord ca exista si astfel de persoane, ca in orice alt domeniu de altfel, dar in cazul politistului Lacatusu acuzatiile sunt total nefondate. Acest om isi face serviciul cu cea mai mare responsabilitate.

 4. D-lor era haos inainte de a veni acest baiat cu serviciul in orasul Tg -Carbunesti,de ce nu amintiti de liniutele sivitezele excesive din zona blocuri si de cei care mergeau la circiuma cu masina pt 200 msi plecau de acolo dupa ce consumau cite 4-5 beri,sau de cei care nici macar nu avau permis,de parcarile de linga alimentara altui certat cu legea ,politico afaceristului Fugaru

 5. abuz in serviciu?comportament incorect? ai auzit de cuvintele:disciplina, corectitudine si devotament in ceea ce priveste serviciul? Daca nu le ai auzit, aceste cuvinte il caracterizeaza pe acest politist.EU,ca un simplu cetatean al Orasului Tg-Carbunesti in fiecare discutie cu n.. persoane vine vorba de el ca isi face serviciul prea bine. Va deranjeaza ca pune la punct toti conducatorii auto care isi fac dreptate singuri considerand ca neregulile lor sunt considerate abuz din partea acestui pol?
  Cu ce greseste acest pol ca face din comunitatea in care locuim noi si el un loc mai bun,ca i pune la punct pe toti care incalca regulile de care ar trebui sa fie constienti?pentru asta i multumeste cineva?cei care il apreciem i multumim ca impleteste pasiunea pentru aceasta meserie cu devotamentul si ratiunea.

 6. Polțiști de la Târgu Cărbunești stau cu mașina poliției la Pojogeni ascunși între copacii de pe partea cu calea ferată să facă planul la amenzi..Lăcătușu face parte din echipajul zelos de produs bani la bugetul local de unde șmecherii îi iau făcuți grămadă prin contracte aranjate cu edili locali. Le trebuie bani de campanii electorale iar polițiști sunt trimis la produs..măcar să recunoască că au plan de amenzi impus de șefi, dacă nu-l fac se trezesc cu vreun bocanc de-al șefului în partea dorsală.

 7. Eu n-am nimic cu acest politist…daca esti devotat meseriei iti dai interesul si nu vad cu ce greseste…daca meseria este in asa fel incat sa sanctioneze oamenii…nu sa i felicite normal ca nu e vazut bn…dar ar trebui sa l intelegeti asta e meseria lui…si fiecare are o meserie care trebuie respectata.multumesc…o zi frumoasa dragii mei si nu mai lasati rautatea sa va guverneze viata

 8. Nu o sa inteleaga nimeni ca el isi respecta serviciul,asta ar trebui sa faca toti si am fi intr-o alta pozitie atat ca oameni cat si ca institutie.Are orgoliu si nu i place sa fie calcat in picioare.Probabil evoca mai mult serviciul dar asta i place sa faca :sa isi exercite meseria de politist!!!

 9. Toată lumea ii înjura ca stau ca pandarii sa te prindă, ca stau în drum sa te oprească… Fraților acesta este serviciul pe care îl au… Sunu șofer și mie îmi place viteza și depășirile, am avut și permisul suspendat de mai multe ori dar recunosc ca de fiecare data a fost vina mea… Nu mam simțit niciodată abuzat sau hartuit. Cum eu merg la serviciu și am grija ca semenii noștri sa fie în siguranță (pompier) și ei își fac meseria… Și trebuie sa recunoaștem ca fără ei pandarii cum ii numiți unii, drumurile ar fii mult mai pline de răniți sau chiar morți decât acum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here