Poliţistul Honcioiu de la IGPR, acuzat că a ocupat un teren ilegal pentru soacra sa

309

Ofiţerul Liviu Honcioiu, fost angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, din 2012 salariat al Inspectoratului General al Poliţiei Române(IGPR)-Direcţia Operaţiuni Speciale(DOS), este acuzat de o localnică din Câmpofeni că i-ar fi ocupat parţial un teren abuziv, pentru a extinde proprietatea familiei acestuia. Mai precis, soacra poliţistului, Maria Nicolae, cu cetăţenie americană, ar fi deţinătoarea de drept a terenului din Câmpofeni, comuna Arcani, cumpărat aici în urmă cu un an, în vecinătatea Eugeniei Botnar. În decursul acestui an, vecina ar fi fost solicitată, în mai multe rânduri, de către ginerele proprietarei, să vândă terenul ocupat abuziv acum, pe câţiva metri. Femeia a refuzat ca ieri să se trezească cu terenul ocupat, duminică vecinii acesteia construindu-şi deja o bordură pentru viitorul gard pe proprietatea ei.

Potrivit Eugeniei Botnar, vecina soacreifostului poliţist de la IPJ Gorj, ar fi cumpărat în 2013 un teren de 22 de metri lăţime la stradă, în Câmpofeni, unde a construit o clădire, chiar pe malul Jaleşului. Terenul în cauză ar fi fost cumpărat de la Cuţa Niculescu, din Stolojani, în vederea construirii unei case. Se pare că proprietarii nu au fost însă mulţumiţi de terenul achiziţionat, că i-au cerut Eugeniei Botnar să le vândă terenul din vecinătatea proprietăţii lor. Chiar ar fi motivat că ar fi verificat la Inspectoratul în Construcţii şi femeia nu ar avea voie să construiască pe bucata sa de pământ, deşi aici există o construcţie pentru care plăteşte pază şi gunoi.

“Mă constrângea să-i vând terenul, când refuzam îmi spunea să nu-i închid telefonul în nas”!
Eugenia Botnar a refuzat să negocieze pentru terenul său 2.230 de mp, în ciuda insistenţelor lui Liviu Honcioiu, care ar fi sunat-o, de mai multe ori, de pe telefonul său de serviciu. Duminică însă, femeia s-a trezit că o parte din terenul ei era ocupat, asta în lipsa ei, Eugenia Botnar fiind plecată la Târgu-Jiu. “Am fost sunată de vecina mea care mă anunţa că mi s-a blocat poarta de intrare pe proprietatea mea din Câmpofeni, sudându-mi-se în spatele porţii o tablă. Mai precis, vecinii mei îşi fac gardul pe proprietatea mea, în timp ce eu sunt plecată de acasă. Nu mă aşteptam la aşa ceva, este un abuz şi nu voi sta cu mâinile-n sân”, a declarat Eugenia Botnar.

În audienţă la superiori
Păgubita susţine că se va adresa superiorilor lui Honcioiu, pentru a-i înştiinţa de abuzul care i-ar fi fost făcut de subordonatul acestora. “Se folosea în discuţiile cu mine de telefonul de serviciu. M-a şi ameninţat, mai ales când i-am spus că îi închid telefonul. Mă suna din nou la fel de insistent. Şeful acestuia ar trebui să ia măsuri cu Honcioiu, deoarece comportamentul lui lasă de dorit. Se lăuda că este cineva şi că nu ştiu eu cu cine mă pun, mai ales când îi spuneam că mă voi adresa şefilor lui”, a spus femeia. Aceasta a anunţatat, ieri, că îşi va da însă noii vecini în judecată pentru că i-au intrat abuziv pe terenul ei, profitând de absenţa acesteia.

Poliţistul nu a răspuns la telefon
Am încercat şi noi să-l contactăm telefonic pe ofiţerul Honcioiu, pentru a-i cere un punct de vedere în legătură cu acuzele pe care Eugenia Botnar i le-a adus. Angajatul IGPR nu a răspuns. Nici pentru Gorjeanul, nici pentru femeia care l-a sunat insistent, în prezenţa noastră. “Este ocupat cu construirea bordurii pe terenul meu”, spunea cu amărăciune aceasta. Vecinii susţin că poliţistul, fratele lui, dar şi alte persoane au lucrat, la finalul săptămânii, pentru gardul de pe proprietatea familiei sale de la Câmpofeni.
Anamaria Stoica

Eugenia Botnar a cumpărat terenul din Câmpofeni în 2001 de la familia Buzoianu din Tismana, mai precis de la fostul primar al localităţii, Costel Buzoianu. L-a achitat pe baza unui împrumut bancar, terenul costând-o 25 de milioane de lei vechi, la vremea respectivă. Dorea să-şi construiască aici o casă pentru una din fiice, dar posibilităţile financiare au fost minime, în ultimii ani. A reuşit să-şi facă însă o poartă şi cam atât. Mergea des, în schimb, pe proprietate, mai ales când în zonă s-au mutat noii vecini. Nu a durat mult până când între femeie şi proprietarii terenului vecin au apărut primele discuţii, legate de terenul acesteia. Mai ales după ce noii veniţi şi-au delimitat proprietatea în lipsa femeii, intrând deja de anul trecut abuziv pe părţi din terenul acesteia. Vecinii au chemat cadastriştii la faţa locului, tot în lipsa Eugeniei Botnar, pentru a găsi metoda legală de a ocupa o parte din terenul femeii. La finalul lunii martie, în prezenţa părţilor, s-a făcut delimitarea terenului, aşa cum cereau documentele avute de cei doi vecini. Deşi s-a încheiat un proces-verbal, cu un martor, şi s-a delimitat proprietatea fără nemulţumiri din partea Eugeniei Botnar sau a noilor vecini, acum documentul s-a încălcat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here