Poliţistul Bălan din “Dosarul Permiselor-Argeş” îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Târgu-Jiu

408

Unul dintre poliţiştii condamnaţi, anul trecut, în celebrul dosar al permiselor false din judeţul Argeş a fost transferat, în vara acestui an, la Penitenciarul Târgu-Jiu, de la cel din Colibaşi, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Subinspectorul Laurenţiu Ionuţ Bălan, fost ofiţer în cadrul Poliţiei Rutiere Argeş, a fost condamnat, anul trecut, şi la 9 ani şi şase luni cu executare în dosarul mare al permiselor din Argeş, aflat încă în fază de recurs la Înalta Curte. Bălan a fost primul băgat la răcoare, dintre poliţiştii implicaţi, la Penitenciarul Colibaşi, loc în care a căzut psihic, iar din august a fost transferat la Penitenciarul Târgu-Jiu, unde îşi ispăşeşte restul din pedeapsa iniţială.

Procesul în marele dosar a început în decembrie 2008, după ce procurorii anticorupţie au descoperit că, între anii 2006-2008, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, s-a constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au pretins şi primit diverse sume de bani de la mai multe persoane pentru a le facilita obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere. Cei 28 de membri ai grupului infracţional racolau persoane din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbau domiciliul solicitanţilor acestor permise, falsificau documentele necesare schimbării domiciliului sau facilitau, în mod ilegal, promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Printre cei puşi sub acuzare a fost şi ofiţerul Bălan, condamnat deja pentru trafic de influenţă şi aflat la un pas de a petrece după gratii nu numai cei trei ani şi jumătate de închisoare luaţi iniţial, ci alţi 9 ani şi jumătate, care ar impune trecerea de la detenţia de acum în regim semi-deschis la cea severă, într-un penitenciar de maximă siguranţă.

Din 23 august, Bălan se află la Târgu-Jiu
Astfel, din data de 23 august ofiţerul din Argeş se află “cazat” la închisoarea târgujiană, loc în care regimul de detenţie este mai lejer. Aici, Bălan îşi aşteaptă pedeapsa şi în dosarul din care a fost disjunsă cauza care l-a băgat la pârnaie, cu teama că rămânerea sa după gratii se va prelungi.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here