Poliţiştii şi elevii au împărţit pietonilor şi şoferilor pliante cu recomandări preventive

237

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Rutier, împreună cu 17 elevi voluntari din cadrul Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”au desfăşurat o activitate stradală de distribuire de pliante, în vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă în traficul rutier.

Activitatea a avut ca grup ţintă, atât conducătorii auto, cât şi pietonii ”mici şi mari”, fiind distribuite flyere infomativ-preventive participanţilor la trafic aflaţi în trecere prin marile intersecţii ale oraşului. Scopul acţiunii a fost conştientizarea conducătorilor auto cu privire la păstrarea conduitei în trafic şi respectarea regulilor rutiere. De asemenea, pietonilor le-au fost oferite flyere cu recomandări menite să reducă riscul victimal al acestora.
Poliţiştii gorjeni atenţionează conducătorii auto cu privire la verificarea stării tehnice a autovehiculului înainte de a pleca la drum. De asemenea, să se evite consumarea băuturilor alcoolice şi întotdeauna să poarte centura de siguranţă. Totodată, pe timpul deplasării să se adopte o conduită preventivă: depăşire, viteză, prioritate, zone frecventate de copii, care să vă protejeze de implicarea în accidente. Circulând atent, aplicând permanent principiile conduitei preventive, orice deplasare a dumneavoastră va fi o călătorie plăcută.

patrula_rutier2Recomandări ale poliţiştilor!
Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia recomandă celor mici: să circule numai pe trotuare; să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor; să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat. Totodată, acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul; să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani; dacă circulă cu bicicleta, să evite zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare; să traverseze străzile sau drumurile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere de pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora. În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversarea de pe un trotuar pe celălalt se face numai pe la colţul străzii şi numai când prin acel loc nu circulă maşini.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here