Polițiștii locali din Târgu-Jiu, fără norma de hrană

49

În cadrul ședinței Consiliului Local din data de 30 octombrie, consilierii locali din Târgu Jiu nu au fost de acord cu rectificarea bugetară care permitea Poliţiei Locale să mai acorde norma de hrană pentru luna septembrie. Dacă proiectul de hotărâre ar fi primit votul consilierilor, fiecare polițist local ar fi primit, lunar, încă aproximativ 800 de lei la salariu.

La şedinţa de Consiliu Local, din data de 30 octombrie, s-au prezentat 19 consilieri din cei 21. Pe ordinea de zi a fost și un proiect de hotărâre privind acordarea normei de hrană personalului Poliției Locale Târgu-Jiu și modificarea bugetului local pe anul 2017. Acesta nu a trecut, voturile pro fiind insuficiente. Au fost opt abțineri, dar și câteva voturi împotrivă.
Conform legii, autorităţile locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale.
Poliţia Locală Târgu-Jiu are 140 de angajaţi şi fiecare primeşte aproximativ 800 de lei, lunar, pentru hrană. În jur de 30 de poliţişti locali au ieşit în stradă, în urmă cu două săptămâni, protestând pentru că nu au primit norma de hrană pentru luna septembrie.
Fondurile pentru acordarea normei de hrană s-au epuizat din cauza creșterilor salariale din această vară.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here