Polițiștii locali au sancționat cetățenii care își lasă animalele nesupravegheate

370

Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică a Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu au aplicat, de la începutul anului și până în prezent, 14 sancțiuni contravenționale pentru lăsarea animalelor în libertate pe terenurile agricole, ori pe arterele principale de circulație din municipiul Târgu-Jiu, dar și pentru conducerea vehiculelor cu tracțiune animală în zonele interzise din municipiu.

Conform dispozițiilor Legii nr.61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice art.2 pct.17), “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri” și Hotărârii de Consiliu Local nr. 228/ 2008, privind instituirea unor reguli referitoare la pășunatul animalelor pe raza municipiului Târgu Jiu, abaterile se sancționează cu amenzi contravenționale cuprinse între 100 și 500 de lei.

Amenzi usturătoare
Conform datelor transmise de Serviciul de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu, au fost găsiți 13 cai în zone precum Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, Calea București și Parcul Debarcader. Proprietarii au fost sancționați în baza Legii nr. 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică au mai sancționat o persoană cu amendă contravențională în valoare de 500 de lei, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 307/2006 privind stabilirea unor reguli de circulație a vehiculelor cu tracțiune animală și de protejare a spațiilor verzi în municipiul Târgu-Jiu, pentru că circula într-o zonă interzisă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here