Poliţiştii gorjeni, sub lupa evaluărilor

419

_MG_7814Evaluarea poliţiştilor a început la 1 august. Până în luna septembrie ar trebui să se încheie acest proces de testare a oamenilor legii. La nivelul judeţului Gorj s-au alcătuit 14 comisii care evaluează aproximativ 200 de poliţişti.

Potrivit liderului sindical Cristinel Globaşu, la nivelul IPJ Gorj au fost restructurate 21 de funcţii. „În această perioadă, poliţiştii din Gorj se află în evaluare; este vorba despre aproape 200 de lucrători, aceştia făcând parte din compartimentele unde au fost restructurate cele 21 de funcţii”, a precizat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” filiala Gorj. Comisiile de evaluare sunt formate, conform aceleiaşi surse, din şefii direcţi şi nemijlociţi, iar evaluarea în sine se face pe criteriu profesional, verificându-se cunoştinţele generale de poliţie. Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” filiala Gorj, a mai spus că „în general, la IPJ Gorj nu sunt probleme, pentru că s-au pensionat aproximativ acelaşi număr de poliţişti cu funcţiile restructurate. Cei 200 de poliţişti participă la interviu pentru a fi puşi pe noul ştat de organizare”.

Poliţiştii îşi fac treaba în continuare, aşa cum trebuie

Concomitent cu perioada evaluărilor, poliţiştii gorjeni continuă să-şi desfăşoare activităţile de serviciu aşa acum au învăţat şi cum le dictează meseria pe care şi-au ales-o. „Cu toate acestea, în continuare toţi lucrătorii desfăşoară activităţi specifice. Spre exemplu, în baza unor investigaţii desfăşurate în rândul cetăţenilor de etnie romă din zona municipiului Motru, a fost stabilită activitatea infracţională a unui număr de patru cetăţeni din această etnie, care au desfăşurat activităţi comerciale ilegale cu fier vechi, fiind vorba despre cantităţi evaluate la peste două miliarde de lei vechi; inspectorii DGFP Gorj au stabilit că cei patru s-au sustras de la plata impozitelor datorate statului, cu sume cuprinse între 19.200 şi 600 de lei. În situaţia celor patru s-au întocmit dosare penale pentru infracţiunea de evaziune fiscală, ei riscând închisoare de la 1 la 3 ani şi amendă”, a exemplificat Globaşu. Prin urmare, chiar dacă 200 de poliţişti gorjeni se află sub lupa evaluărilor, activitatea la nivelul IPJ Gorj continuă, oamenii legii implicându-se în continuare în activităţile specifice, aşa cum au făcut-o şi până acum. Mai trebuie spus faptul că până la începutul lunii octombrie se va cunoaşte şi numărul exact al poliţiştilor ce urmează a se pensiona. „Deocamdată nu ştim exact câţi vor pleca la pensie; până la 1 octombrie nu se cunosc aceste cifre, dar atunci vom şti exact numărul acestora”, a adăugat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” filiala Gorj.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here