Poliţiştii gorjeni nu participă la miting

100

protest politisti 006 inscriptionataSindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) organizează astăzi, 10 mai, 2011 un miting de protest la Palatul Parlamentului, de la ora 9:30. Poliţiştii din SNPPC Gorj nu vor participa la acest miting.

Proiectul de Lege privind încadrarea MAI în bugetul alocat pentru 2011 îi nemulţumeşte profund pe poliţişti. Tocmai de aceea Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a organizat un miting al cărui scop este sensibilizarea parlamentarilor pentru a da un vot negativ Proiectului de Lege privind încadrarea M.A.I. în bugetul alocat. Votul final este programat pentru această zi şi dacă este favorabil reglementează o disponibilizare masivă a personalului din M.A.I. precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi.

Poliţiştii gorjeni nu vor să protesteze

Chiar dacă organizatorul mitingului de astăzi este Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalul Contractual, poliţiştii gorjeni care fac parte din această organizaţie sindicală nu doresc să se numere printre participanţii la protest. „Sindicatul nostru organizează, dar noi, cei din filiala Gorj, nu vom participa la protest. Nu participăm pentru că nu sunt doritori şi dacă oamenii nu vor să protesteze, eu nu-i pot forţa să o facă, pentru că nu-mi permite legea”, a explicat Ion Buculea, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, filiala Gorj.

Totodată Buculea atrage atenţia asupra urmărilor măsurilor prevăzute în proiectul de lege amintit. „Deocamdată problema disponibilizărilor s-a pus doar la nivel declarativ, dar când va fi pusă în aplicare ne vom confrunta cu mari probleme sociale. La noi nu sunt foarte mulţi poliţişti care vor fi disponibilizaţi, doar 25 la nivelul IPJ Gorj, dar în restul ţării numărul lor este mare, iar urmările vor fi pe măsură”, menţionează Ion Buculea, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI, filiala Gorj.

În ciuda problemelor cu care se vor confrunta după aplicarea Legii privind încadrarea M.A.I. în bugetul alocat, membrii SNPPC Gorj nu se numără printre protestatarii de astăzi, chiar dacă mitingul este organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). De menţionat faptul că la protest participă angajaţi ai M.A.I. şi membrii lor de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here