Polițiștii gorjeni, la datorie în minivacanța de Rusalii

474

În perioada 21-24 iunie 2024, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj va mobiliza efective suplimentare, iar polițiștii gorjeni vor fi la datorie și vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Începând de astăzi, în fiecare zi, poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor cu un aflux mare de persoane, pentru prevenirea victimizării persoanelor prin diverse infracțiuni, pentru combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Modul de acțiune va fi unul predominant preventiv, însă, dacă vor fi constatate încălcări ale legii, fiecare situație va fi supusă unei evaluări individuale și vor fi luate măsuri în consecință.
Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.
Se va acorda o atenţie deosebită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfăşoare manifestări publice, activităţi culturale, sportive, de agrement, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă.
„Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o intensificare a circulației pe drumurile publice, polițiștii gorjeni își vor intensifica eforturile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto. Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii accidentelor de circulație, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale cât și pe cele județene și comunale, pentru depistarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice pentru că nu respectă limitele legale de viteză, efectuează depășiri neregulamentare, sau urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise. În această perioadă, vă recomandăm să manifestați o atenție deosebită în ceea ce privește protecția personală. Dacă planificați să părăsiți locuința, asigurați-vă că ați încuiat ușile și ferestrele. Având în vedere evenimentele publice din această perioadă, unde se vor forma aglomerări de persoane, vă recomandăm să supravegheați permanent copiii. Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul pentru apeluri de urgență 112! Vă dorim o minivacanță plăcută, fără evenimente nedorite!”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here