Polițiștii gorjeni, în vizită la 240 de preșcolari

977

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” Târgu Jiu au primit, ieri, vizita polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic. Copiii au învățat regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni și au experimentat amprentarea, despre care au învățat că este o tehnică folosită de polițiști pentru identificarea anumitor categorii de persoane.
Totodată, ei au avut ocazia să se întâlnească cu câinele de urmă ”Vas”, din rasa ciobănesc german, folosit în activitățile de căutare specifice muncii de poliție, care, împreună cu conducătorul lui, a făcut mici exerciții demonstrative, spre deliciul copiilor care l-au răsplătit cu aplauze.
La întâlnirea cu polițiștii, discuțiile cu preșcolarii au vizat și promovarea unui comportament antivictimal și conștientizarea riscurilor la care se expun prin neglijarea normelor de conduită. Prin intermediul acestui tip de activități, copiii înțeleg care este rolul polițistului în societate și sunt încurajați să aibă încredere în polițiști și în instituția poliției.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here