Poliţiştii gorjeni, în aşteptarea unor noi discuţii cu ministrul Igaş

164

_MG_7809În urmă cu două zile, reprezentanţii sindicatelor din poliţie s-au întâlnit cu ministrul Traian Igaş. La întâlnire au fost dezbătute probleme privind procesul de reorganizare a ministerului, norma de hrană a poliţiştilor, îmbunătăţirea Statutului poliţistului şi alte aspecte de ordin social. Sindicaliştii susţin că dialogul va fi reluat mâine, 10 iunie.

În ceea ce priveşte norma de hrană se pare că ministrul Igaş i-a asigurat pe sindicalişti că este vorba despre o situaţie temporară valabilă numai pentru luna iunie, dreptul la norma de hrană se va menţine în continuare şi diferenţa aferentă de bani va fi returnată. „Ministrul Traian Igaş a promis că în prima săptămână a lunii iulie ni se va da cel puţin jumătate din suma ce va fi reţinută din norma de hrană”, confirmă Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor SED LEX filiala Gorj. Măsura privind reducerea normei de hrană a fost luată, potrivit reprezentanţilor MAI, pentru încadrarea în prevederile bugetare aprobate pentru semestrul I al anului 2011, în baza Legii bugetului de stat pentru acest an.

Încă o rundă de discuţii

Ministrul Traian Igaş i-a informat pe sindicalişti că procesul de restructurare demarat trebuie să continue în beneficiul modernizării ministerului. În acest sens, Igaş le-a transmis liderilor sindicali că activităţile pregătitoare pentru punerea în mişcare a procesului de restructurare nu au fost finalizate însă toate aceste restructurări se vor face în detrimentul poliţiştilor care nu-şi fac datoria. Cât priveşte îmbunătăţirea Statutului poliţistului, la discuţia cu ministrul Igaş s-a stabilit constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţii MAI, IGPR, sindicate şi CNP, în vederea elaborării acestuia. Despre toate acestea se va discuta în cadrul dialogului de mâine. „Urmează să mai discute pe tema restructurărilor şi a modificărilor legii privind Statutul poliţistului”, precizează preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor SED LEX filiala Gorj. Între timp, în aşteptarea rezolvării problemelor poliţiştilor, pe calea dialogului, la MAI, oamenii legii din teritoriu continuă să-şi facă treaba, în ciuda tuturor dificultăţilor, potrivit lui Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor SED LEX filiala Gorj: „Totuşi, poliţiştii sunt preocupaţi de prinderea infractorilor!”.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here