Polițiștii gorjeni, felicitați. Agresorii, 30 de zile de arest preventiv

1781

Judecătoria Târgu Jiu a decis plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile pentru cei trei tineri din municipiu care, în urmă cu câteva zile, au dus un băiat în vârstă de 19 ani la marginea orașului, acolo unde l-au bătut și l-au lăsat fără obiectele de îmbrăcăminte și bunurile personale.

Inițial, cei trei agresori au primit măsura reținerii pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. ,,În dimineața zilei de 21 mai, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat un bărbat dezbrăcat pe strada Luncilor din localitate, în vârstă de 19 ani. Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că 3 tineri l-ar fi dus pe acesta într-o zonă periferică, unde au exercitat acte de violență împotriva acestuia, lovindu-l cu pumnii în zona capului, l-au deposedat de articolele de îmbrăcăminte și i-au sustras bunurile personale. În urma cercetărilor, polițiștii au identificat cele 3 persoane implicate, în identitatea a 3 bărbați, cu vârste de 18 și 19 ani, toți din Târgu Jiu. De asemenea, bunurile sustrase au fost găsite și returnate deținătorului. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei 3 bărbați, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj”, anunțaseră, miercuri, reprezentanții IPJ Gorj.
Tot în aceeași zi, tinerii au fost prezentați de către procurori în fața instanței de judecată, iar magistrații au decis plasarea acestora în arest preventiv pentru o lună de zile. ,,(…) admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în dosarul nr. 2351/227/P/2024, cu privire la inculpaţii: 1. DAI pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor de tâlhărie calificată, (…), lipsirea de libertate în mod ilegal (…) şi lovirea sau alte violențe (…) 2. BIS, studii gimnaziale, elev, fără antecedente penale, necăsătorit, pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor de tâlhărie calificată (…) şi lipsirea de libertate în mod ilegal. (…) 3. FOC studii gimnaziale, elev, fără antecedente penale, necăsătorit, pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor de tâlhărie calificată (…) lipsirea de libertate în mod ilegal (…) și lovirea sau alte violențe. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor DAI, BIS şi FOC pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 22.05.2024 până la data de 20.06.2024 inclusiv. În baza art. 230 Cod pr. pen., dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă cu privire la inculpaţii DAI, BIS şi FOC în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri”, se arată în sentința pronunțată de Judecătoria Târgu Jiu.

Agenții de poliție, felicitați public
Cei doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu care l-au găsit pe bărbatul dezbrăcat pe strada Luncilor, dar și pentru faptul că au contribuit la identificarea celor trei agresori ai tânărului, au primit felicitări publice. ,,Adresăm polițiștilor felicitările noastre pentru modul profesionist și prompt în care au acționat!”, a transmis Corpul Național al Polițiștilor, pe pagina de Facebook. Cei doi agenți se numesc Mursoi Dragoș și Vătafu Marian.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here