Poliţiştii, dispuşi să renunţe la proteste

104

protest politisti 006Pentru că există nemulţumiri în rândul poliţiştilor din judeţul nostru, din cauza neacordării drepturilor restante aferente normei de hrană, dar nu numai, aceştia luau în calcul o serie de acţiuni de protest chiar înainte de sărbători. Totuşi, o adresă primită recent din partea ministerului dă speranţe poliţiştilor cu privire la primirea drepturilor restante. Aceştia spun că vor renunţa la protest dacă îşi primesc banii.

În adresa amintită se precizează că “începând cu data de 01.12.2011 se va achita contravaloarea normelor de hrană conform Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.S.131/2010 privind valoarea financiară actualizată a normelor de hrană, în vigoare de la 01.10.2010, fapt pentru care veţi dispune măsurile ce se impun pentru plata drepturilor de hrană ale personalului, după efectuarea de către Direcţia Generală Financiară a deschiderilor de credite aferente lunii decembrie 2011”. În condiţiile în care poliţiştii vor primi, în următoarea perioadă, banii ce li se cuvin, ei sunt dispuşi să renunţe la protestele pe care le-au anunţat. “Se renunţă la protest în cazul în care se achită drepturile restante, conform acestei adrese”, menţionează Cristinel Globaşu, preşedintele filialei gorjene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „Sed Lex”.

Protestul încă nu este exclus

În ciuda veştilor bune, dacă nu-şi primesc banii, oamenii legii iau în calcul acţiuni de protest. Există nemulţumiri clare în rândul poliţiştilor, fapt pentru care, la iniţiativa acestora, conducerea SNP „Sed Lex” ia în calcul măsuri de protest, în jurul datei de 20 decembrie. “Se au în vedere mai multe măsuri. Acestea sunt: efectuarea doar a activităţilor strict profesionale, din fişa postului; neacceptarea efectuării de ore suplimentare, mai ales în perioada sărbătorilor; miting de protest ulterior, în cazul în care până în jurul datei de 20 octombrie nu sunt acordate cel puţin drepturile restante aferente normei de hrană”, a precizat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „Sed Lex” – filiala Gorj. Poliţiştii gorjeni speră să nu fie nevoiţi să pună în aplicare aceste măsuri de protest, aşteptând să primească banii ce li se cuvin. Cât priveşte sumele pe care le vor primi, în medie, fiecare poliţist va lua în jur de 300 lei.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here