Polițiștii din județ au ieșit în stradă să facă prevenție în privința violenței domestice

539

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat mai multe acțiuni de preventive în Târgu-Jiu, privind violența domestică, anunță IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Ei au mers în zona Victoria Pietonal, Piața Centrală, Piața 9 Mai și Parcul Central și au avut drept scop conștientizarea, în rândul cetățenilor, cu privire la necesitatea cunoașterii tipurilor de violență domestică precum și consecințele acesteia. ,,Deoarece majoritatea cetățenilor înțeleg prin violență domestică doar violență fizică, scopul acțiunii a fost acela de a evidenția toate tipurile de agresiune domestică, precum cea economică, sexuală sau socială, dar și consecințele negative ale acestora. Totodată, prin discuțiile purtate cu cetățenii, au fost oferite recomandări pentru evitarea violenței domestice, precum și modalități de dezamorsare sau descurajare a agresivității în astfel de cazuri.

Victimele, sfătuite să sune la poliție
Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost încurajarea cetățenilor să apeleze la organele de poliție atunci când sunt victimele oricărui tip de violență domestică și să nu se lase influențați de mituri privind această violență.
Polițiștii au oferit cetățenilor detalii cu privire la solicitarea emiterii unui ordin de protecție provizoriu atunci când situația o impune, diseminându-le materiale informative”, a mai comunicat instituția.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here