Polițiștii de la Siguranță Școlară, în tabăra de la Mușetești

1359

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității contiuă seria activităților preventive, de această dată ajungând în localitatea Mușetești, la o tabără de copii, anunță IPJ Gorj într-un comunicat de presă. Ei au fost însoțiți de câinii aflați în serviciu, Bella și Vas, vedetele acestei întâlniri.

,,Miercuri, 27 iulie, li s-au alăturat și polițiștii rutieri, care au purtat discuții interactive cu elevii, vizând regulile de circulație pe care trebuie să le respecte atât în calitate de pietoni, cât și în calitate de conducători de biciclete sau trotinete.
Polițiștii le-au oferit posibilitatea celor mici să exerseze împreună regulile de circulație, adresându-le acestora și câteva recomandări pentru a-și petrece vacanța în siguranță.
Discuțiile au vizat și efectele consumului de droguri, precum și modul în care acestea îți pot schimba viața.
Bineînțeles că Bella și Vas nu au putut sta departe, fiind bucuroși să le prezinte copiilor câteva exerciții practice pentru identificarea persoanelor care sustrag diverse bunuri pe baza urmei de miros, precum și exerciții de imobilizare a persoanelor care comit infracțiuni.
Astfel că, împreună cu polițiștii, copiii au plecat în căutarea unei așa-zise persoane dispărute, fiind identificată de Vas la scurt timp în pădure.
Bucuria și entuziasmul celor mici s-a văzut în privirile lor, ceea ce pe noi, polițiștii, ne-a făcut să ne bucurăm în egală măsură alături de ei și să rememorăm perioada copilăriei.
Aproximativ 40 de elevi și cadre didactice au participat la această activitate,, a mai comunicat instituția.
M.C.H.