Poliţiştii continuă controalele premergătoare Sărbătorilor Pascale

227

14 infracţiuni au fost constatate şi peste 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 34.000 de lei, au fost aplicate, miercuri, 16 aprilie, de către poliţiştii gorjeni, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti.

Peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru prevenirea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru prevenirea infracţionalităţii stradale. Astfel, poliţiştii gorjeni au verificat 75 agenţi economici şi 159 mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, poliţiştii au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 34.000 de lei.  „Din totalul sancţiunilor aplicate, 5 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, iar 36 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate sau indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 10.000 de lei. Aceste acţiuni vor fi intensificate în perioada următoare la nivelul judeţului Gorj”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Zece dosare penale pentru evaziune
În acest context, miercuri, 16 aprilie a.c., poliţiştii gorjeni au identificat opt administratori ai unor societăţi comerciale care nu ar fi virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă datorate bugetului de stat, în cuantum de  peste 11.000 lei. Pe numele acestora poliţiştii au constituit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală. La aceeaşi dată, urmare a unor verificări efectuate la depozitul de mărfuri al unei societăţi comerciale administrată de o femeie de 43 de ani, din Târgu-Jiu, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, şi Serviciului de Investigare a Fraudelor  au identificat două caiete cu însemnări reprezentând operaţiuni comerciale ale firmei efectuate în cursul anului 2014, care nu erau evidenţiate în actele contabile ale firmei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul cauzat fiind în curs de estimare. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.  În după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 14:30, poliţiştii din Oraşului Ţicleni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 01.01.2014 – 14.04.2014, un administrator al unei societăţi comerciale s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor cu reţinere la sursă, creând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de peste 21.000 lei. Pe numele acestuia a fost întocmit de asemenea dosar penal pentru evaziune fiscală.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here