Poliţişti din Gorj, sancţionaţi disciplinar după ce au târât un şofer și l-au forţat să intre în secţie

446

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Gorj a dispus sancționarea disciplinară în cazul celor doi poliţişti din Mătăsari, care au fost filmaţi, în luna august, în timp ce forţau un şofer să intre în secţia locală, pe motiv că ar fi fost băut. ”Au fost sancționați disciplinar pentru modul de intervenție”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Potrivit unor surse, sancționarea disciplinară constă într-o atenționare și ar fi fost aplicată pentru că ar fi trebuit să acționeze cu bastonul și cătușele, conform procedurii.

Reprezentanții Poliției Gorj au efectuat verificări, după ce doi agenți de la Mătăsari au fost filmați, pe 14 august, în timp ce încercau să imobilizeze un șofer, pe care ar fi vrut să-l conducă în sediul postului din localitate. Pe imagini se observă cum tânărul de 37 de ani, angajat al CEO, este târât până la ușă, unde unul dintre oamenii legii rămâne cu încălțămintea acestuia în mână. Ulterior, IPJ Gorj a precizat, într-un comunicat de presă, că șoferul se afla în stare de ebrietate, situație negată de conducătorul auto: ”La data de 14 august, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 673/A Mătăsari, aflându-se într-o stare vădită de ebrietate. La solicitarea organelor de poliție, acesta a refuzat testarea cu etilotestul, respectiv să fie condus la o unitate spitalicească pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, conducătorul auto a încercat să se sustragă continuării cercetărilor, polițiștii fiind obligați să folosească forța pentru a-l conduce la postul de poliție. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Bărbatul de 37 de ani a formulat plângere împotriva celor doi agenți. Cercetările ”in rem” sunt efectuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj și se referă la o posibilă faptă de purtare abuzivă.
Șoferul nu exclude o răzbunare din partea unuia dintre agenți, precizând că mult timp și-a băut cafeaua, dimineața, cu acesta.
”Nu știu de ce să fiu acuzat că nu am vrut să suflu în etilotest, dacă nu mi s-a cerut asta. M-au oprit noaptea, în trafic, au întors mașina după mine, m-au întrebat dacă i-am înjurat. S-a întâmplat la un kilometru de sediul Poliției. Am prezentat documentele, mi-au verificat autoturismul. Dacă eu miroseam a alcool, cum spun ei, nu ar fi trebuit să mă mai lase să plec cu mașina de pe loc. Ei mi-au spus să întorc mașina după ei și să mă duc la Postul de Poliție, ceea ce am și făcut”, a declarat șoferul.

1 COMENTARIU

  1. Soferii din Matasari se cred smecheri in mare parte. Circula foarte prost in trafic…iar unii obisnuiesc sa te sicaneze, adica sa te depaseasca, sa-ti puna masina pe colt si sa franeze. Eu personal am patit asa ceva la Balesti si din putin nu l-am lovit. Nu ma mira ce au facut cu politistii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here