Polițiști acuzați de violență la Târgu-Cărbunești

376

Șoferul unui microbuz de la o firmă de transport persoane susține că a fost agresat de doi agenți ai Poliției Rutiere pe raza orașului Târgu-Cărbunești, motiv pentru care a decis să depună plângere penală împotriva acestora. Florin Pătroi povestește că incidentul s-a produs, marți dimineața, ieri el mergând la Serviciul de Medicină Legală Gorj, de unde și-a scos un certificat medico-legal prin care atestă că are urme de lovituri pe corp și necesită câteva zile de îngrijiri medicale.
“Mi-au pus girofarul, am tras pe dreapta, a coborât domnul Cârstea, mi-a cerut documentele, le-am prezentat și mi-a cerut să cobor. Știam că nu trebuie să cobor și am refuzat. I-a făcut semn colegului său să urce prin dreapta, mi-a dat cu pumnul peste față, iar domnul Cârstea a tras de mine, mi-a rupt hainele și mi-au luat telefonul. Parcă eram ultimul infractor, m-am speriat, am țipat de se uitau oamenii la noi”, a povestit, ieri, șoferul. El spune că în cursa respectivă mai avea o singură călătoare care a coborât înainte de a ajunge polițiștii la microbuz, femeia grăbindu-se să ajungă la locul de muncă.
Patronul șoferului lovit, Titu Lihu Zorlescu, spune că în urma incidentului respectiv tot conducătorul auto a primit amendă, el menționând că firma sa este sancționată de ani de zile de către polițiști, lucru care e de notorietate în Târgu-Cărbunești și împrejurimi. “I-au dat acum o amendă de 5050 de lei, dar eu vă spun că la toate microbuzele pe care le am cred că sunt aplicate amenzi de peste un miliard de lei vechi. Nu cred că e cineva mai amendat ca mine în zonă. De fapt, toată lumea știe că ei au ceva cu mine, că vor să mă scoată de pe piață de mai mult timp și nu reușesc, dar nici așa, să iei omul la bătaie, dacă nu ține cu amenda. Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat”, a povestit Zorlescu.
IPJ Gorj nu a oferit un punct de vedere cu privire la cele întâmplate, însă surse oficiale au menționat că la fața locului șefii celor doi agenți ar fi verificat cele reclamate de șofer și, evident, acuzațiile acestuia nu s-ar fi confirmat, motiv pentru care bărbatului i-a și fost dată o amendă pentru că ar fi “abuzat” de apelul gratuit la 112.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here