Polițiști acuzați de „lipsă de empatie” după ce au sancționat un șofer ce mergea cu 127km/h!

2161

Un tânăr șofer din Târgu-Jiu le aduce acuzații grave agenților rutieri după ce la sfârșitul săptămânii trecute a fost tras pe dreapta și sancționat aspru, el conducând prin localitate cu nu mai puțin de 127 km/h. Zona unde s-a produs incidentul este Drăguțești, acolo unde limita de viteză este de 50 km/h, Daniel Pădure spunând că avea un motiv extrem de temeinic pentru a conduce atât de repede. Deși legislația nu prevede nicio excepție, el spune că se grăbea să ajungă la Târgu-Jiu cu cățelul său, grav bolnav, care ulterior a și decedat.
Animalul suferea de parmoviroză și nu fusese tratat la timp, înainte de a fi adus spre Târgu-Jiu fiind ținut la Plopșoru, la familia șoferului sancționat de agenți. Conducătorul auto spune că nu l-a deranjat sancțiunea primită, ci timpul pierdut, extrem de prețios într-o astfel de situație, care a și dus ulterior la moartea animalului. „Eram la țară la socrii mei și acolo aveam cățelușul, doar că am văzut că acesta nu se simțea bine deloc. Mi s-a părut că e în stare gravă și l-am pus în mașină ca să vin cu el spre un medic veterinar la Târgu-Jiu. Mă deplasam cu viteză, iar la Drăguțești am fost oprit de un echipaj de poliție. Am explicat că am o urgență, că am cățelul în mașină în stare foarte gravă, dar nu au fost interesați prea mult de acest aspect. Am fost oprit minute întregi, circa 7 – 8 minute. Mi s-a reținut permisul, am primit și amendă maximă, după care mi-am văzut de drum, reușind să ajung la cabinetul unui medic veterinar. Din păcate, a fost prea târziu. Am primit amendă, dar nu mă interesa acest lucru. Îmi asum faptele mele și sancțiunea primită. Pe mine m-a deranjat nepăsarea și comportamentul agenților de la Poliția Rutieră. Nu au dat dovadă de empatie, nu au pic de emoție în ei. Nu am văzut nimic uman în acești domni polițiști”, declară Daniel Pădure. El a făcut și o postare în acest sens pe rețelele de socializare, apreciată și comentată sau redistribuită de mii de oameni. Supărarea sa este dată de minutele pe care le-a pierdut cu agenții de la rutieră, timp în care ar fi putut ajunge mai repede la medicul veterinar.
În lipsa unui tratament aplicat chiar și foarte târziu, câinele său a murit, iar de aici supărarea sa. Medicul veterinar Vlăduț Andrei este cel care a încercat să salveze animalul. „Pacientul suferea de parmoviroză, boală produsă de un virus care are o rată de mortalitate destul de mare în rândul patrupedelor. Cățelul de afla în hipotermie, hipoglicemie și deshidratare avansată, semnele indicând o stare avansată a acestei viroze. Am procedat la efectuarea testelor de diagnostic și am inițiat protocolul de tratament. În asemenea situații, fiecare minut și secundă au importanță mare în cazul pacienților critici, mai ales că la fiecare organismul reacționează diferit. Dacă stăpânii se prezintă la medicul veterinar de la primele simptome ale acestei boli, șansele de a trăi ale prietenilor patrupezi cresc considerabil”, declară medicul veterinar. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a respins acuzațiile formulate la adresa agenților rutieri. Purtătorul de cuvânt al instituției, Corina Scurtu, a explicat că agenții l-au tras pe dreapta pe șoferul vitezoman în primul rând pentru a evita producerea unui posibil accident rutier, mai ales că asfaltul era ud după ploile din acel moment. Iar în ceea ce privește lipsa de empatie, lucrurile nu ar sta deloc așa.
„Depășind limita legală de viteză cu peste 60 km/h, bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cei 1.305 lei reprezentând minimul prevăzut de lege pentru aceasta încălcare legislativă, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere. Facem precizarea că depășirea limitei de viteză este una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, iar a conduce cu o viteză de 126 de km/h în localitate putea duce la tragedii pe drumurile publice, chiar și la pierderea de vieți umane, cu atât mai mult cu cât, la momentul respectiv, condițiile meteo erau nefavorabile circulației (carosabil umed). Agentul de poliție i-a oferit conducătorului auto posibilitatea de a-i înmâna dovada cu drept de circulație pentru 15 zile și întocmirea procesului verbal în lipsă, spre a-i fi comunicat ulterior, așa cum prevede legea. În spatele uniformei de polițist, nu am ezitat să empatizăm sau să dăm dovadă de umanitate și înțelegere, însă astfel de abateri legislative nu pot fi ,,trecute cu vederea”, deoarece pot genera situații mult mai neplăcute”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Inca o data ma mira lipsa de profesionalism a jurnalistilor nostri. Daca erati macar curiosi, puteati cauta si vedeati ca boala se numeste PARVOVIROZA, nu PARMOVIROZA! Cat despre catel – pacat!

  2. Dar daca producea vreun eveniment rutier ce mai zicea bombardierul, ca e de vina catelul?
    Foarte bine a procedat politistul. Si dumneavoastra distinsi jurnalisti, nu va mai pretati la astfel de ponturi sa aveti paginile pline …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here