Polițist “uituc”, audiat în dosarul lui Cucăilă

329

Unul dintre ultimii martori din dosarul în care doi polițiști și un jandarm sunt judecați la Tribunalul Gorj pentru că în urmă cu un an l-au bătut crunt pe un localnic a fost audiat ieri, acesta fiind un agent al Poliției Municipiului Târgu Jiu, coleg cu presupușii agresori. Dănuț Stelian Jega a fost șofer pe duba cu care Ion Cucăilă a fost dus la sediul Poliției, sediu în care a continuat bătaia care începuse încă înainte de urcarea forțată a acestuia în dubă. Judecătorul de caz a încercat să afle de la martorul audiat ce s-a întâmplat în urmă cu un an și ce atribuțiuni avea jandarmul cu care el era în patrulare auto prin oraș, jandarmul fiind și el trimis în judecată pentru că l-ar fi lovit pe Cucăilă.
Omul legii devenit martor sub jurământ nu a fost de prea mare ajutor pentru magistratul care va pronunța un verdict în acest dosar întrucât majoritatea răspunsurilor sale au fost de genul „nu știu” sau „nu îmi amintesc”. Acest lucru i-a făcut pe aproape toți cei din sală să zâmbească ironic, judecătorul de caz fiind nevoit să remarce la un moment dat că martorul chiar nu e bun de polițist pentru că, din știința sa, un polițist trebuie să aibă privirea și memoria foarte bune, lucru care nu îl caracterizau deloc pe cel audiat.
De altfel, era lesne de înțeles că agentul încearcă să își protejeze colegii, el spunând că nu a văzut nicio clipă când Cucăilă lua bătaie, deși, în fața judecătorului, cel lovit cu bestialitate povestea că jandarmul aflat în subordinea lui Jega își exprimase și el dorința clară de a-l lovi, lucru pe care nu l-a putut face în duba Poliției întrucât era pe scaunul din față. Cucăilă era lovit în dubă de cei doi polițiști trimiși în judecată, iar ulterior, în sediul Poliției, li s-a alăturat și jandarmul pus sub acuzare în acest dosar.  Alin Văduva, Nelu Popescu și Ionuț Radu Cătălin sunt judecați pentru că l-au bătut pe Cucăilă după ce l-au dus pe acesta în sediul Poliției Municipale pe motiv că doreau să îl legitimeze, anterior aceștia întâlnindu-l pe Cucăilă într-un bar din oraș, bar în care mai multe fete își făceau poze cu caschetele agenților. Bărbatul i-a reproșat însă unei bărmănițe că el nu mai rămâne în acel local atâta timp cât acolo sunt și polițiștii, lucru care nu a fost pe placul agenților, de aici începând tot scandalul ce a urmat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here