Politist din Oltenia, în misiune în Bulgaria

214

Prima serie de poliţişti români a plecat în misiune în Bulgaria, pentru a-i consilia pe românii aflați în vacanţă, în  țara vecină.

Cei opt polițiști români desfășoară activităţi de siguranţă publică, pânå pe 31 august, în patru staţiuni din Bulgaria, cunoscute ca destinaţii cu aflux important de turişti români: Albena,

În misiunea din Bulgaria s-au deplasat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Teleorman, Sibiu, Timiş, Constanţa, Giurgiu, Dolj și Hunedoara, instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate și buni vorbitori de limbă bulgară.

Pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare, împreună cu poliţiştii bulgari.

“Acestia au rolul a consilia şi de a acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi în Bulgaria, care vor avea astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor din țara lor pentru soluţionarea unor probleme, deşi se află pe teritoriul altui stat.

Este al şaptelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români.

În cadrul misiunilor de vara trecută, poliţiştii români au consiliat peste 3.500 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinaţii şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din Bulgaria. De asemenea, poliţiştii români au participat, alături de colegii bulgari la 338 intervenţii la diferite evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de asigurarea condiţiilor de cazare.

De asemenea, 191 de turişti români au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor respective, dintre care 143 în calitate de victimă ale unor evenimente neplăcute, furturi de autoturisme, tamponări auto, furturi sau distrugeri şi 48 ca autori ai unor infracţiuni, fără producerea unor consecinţe deosebite”, se precizeazå într-un comunicat al IGPR.

Aceste misiuni au început în anul 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here