Poliţist anchetat a doua oară pentru purtare abuzivă

206

Un subofiţer din cadrul Poliţiei Mătăsari s-a ales cu un al doilea dosar penal deschis pe numele său, după ce, în primul, a fost deja trimis în judecată şi este inculpat pentru purtare abuzivă. Agentul şef adjunct Constantin Alionescu este judecat acum pentru că în primăvara anului trecut l-a luat la bătaie pe un tânăr, pe considerentul că acesta l-ar fi stropit atunci când a trecut cu maşina pe lângă el.

Faptele pentru care acum trebuie să dea explicaţii magistraţilor s-au petrecut şi mai de mult, în noiembrie 2011, când a tras pe dreapta trei maşini încărcate cu cărbune, pe ai căror şoferi îi suspecta de orice, numai amendă să le poată da. Cei trei sunt un tată şi doi fii ai acestuia, relaţia lor cu Alionescu fiind una destul de proastă.
Interesant este însă că cei trei bărbaţi au fost opriţi în trafic de un coleg al lui Alionescu, în urma controlului poliţistul respectiv neconstatând vreo neregulă. Ulterior, celor trei le-au venit acasă trei procese verbale de sancţiune completate de Alionescu şi un martor care nici măcar nu a fost la faţa locului, sancţiunile fiind aplicate pe considerentul că în maşini era prea mult cărbune. Amenzile date pe genunchi au fost contestate în instanţă şi câştigate de cei care le primiseră, după care poliţistul a fost reclamat superiorilor şi la Parchet. Un procuror a considerat că nu se impune însă anchetarea poliţistului, dar verdictul său a fost contestat la instanţele de judecată şi, în cele din urmă, un judecător din cadrul Tribunalului Gorj a dispus acum deschiderea unei anchete. Magistratul a decis ca omul legii să fie cercetat pentru purtare abuzivă, dar şi pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale, dosarul fiind trimis la Parchet pentru începerea anchetei. Un alt procuror i-a audiat deja pe cei care l-au reclamat pe Alionescu, iar acum poliţistul este în postura de a-şi dovedi nevinovăţia, lucru pe care trebuie să-l facă însă şi în dosarul pe care îl are deja pe rol la Tribunal şi în care acuzaţiile au legătură cu comportamentul său abuziv.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here