Poliţie politică, la nivelul administraţiei publice – Banţa şi-a demonstrat eficienţa la Prefectură, cu acte în regulă

161

deschidereSchimbat din funcţie în martie anul trecut pe motivul ineficienţei activităţii sale, fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, şi-a demonstrat, eficienţa neobservată de premierul Emil Boc.

Astfel, documentele prezentate în instanţă de fostul prefect Victor Banţa, dovedesc fără doar şi poate ineficienţa şi amatorismul înlocuitorilor săi Ion Florescu şi Liviu Andrei. Banţa nu este însă singurul înalt funcţionar public, care a dat concurs pe post, a avut rezultate în funcţie, a fost eficient dar şi-a pierdut locul de muncă tocmai din cauza ,,politicului”, care nu a ţinut cont de nimic detronând totul în cale. Faptele Guvernului ,,chior” au fost însă combătute, în instanţă, cu documente, de câţiva dintre cei care au hotărât să îşi facă singuri dreptate.

Victor Banţa este unul dintre numeroşii înalţi funcţionari publici care, în primele luni ale anului trecut, au fost schimbaţi din funcţii din motive politice. Tuturor celor demişi, printr-un simplu ordin emis pe faxul instituţiei, li s-a motivat schimbarea cu lucruri aparent banale. Uzitat în cele mai multe cazuri a fost cuvântul ,,ineficient”, la care s-a apelat şi în cazul prefectului Victor Banţa.

Acesta, iritat, de motivul invocat de cei care i-au semnat schimbarea din funcţie, mai ales că ştia că a avut, cu adevărat rezultate, în anul petrecut în fruntea Instituţiei Prefectului a vrut să îşi demonstreze propria ,,ineficienţă” cerând chiar Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, informaţii privind numărul titlurilor de proprietate emise de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra terenurilor de pe lângă Instituţia Prefectului, din perioada când el se afla la cârma instituţiei şi până în prezent.

Ineficienţă crasă pentru Florescu şi Andrei

tabelAstfel, dacă în anul în care Prefectura Gorj a fost condusă de Banţa, Gorjul ocupa locul doi pe ţară la titluri de proprietate eliberate, pe timpul prefectului Ion Florescu situaţia înregistrată este dezastruoasă.

Actualul prefect, Liviu Andrei, poate fi şi el condamnat de aceeiaşi ineficienţă la capitolul ,,aplicare a legilor fondului funciar”, dar, deşi nu a dat un concurs pe post, conduce încă Prefectura Gorj, fără rezultate notabile.

Reamintim că Banţa a implementat în instituţie ISO 9001/2008 pentru eficientizarea instituţiei.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here