Politicienii gorjeni preferă să stea acasă de sărbători

305

LIVIU ANDREIDacă în alţi ani, sărbătorile religioase erau un prilej pentru politicieni să-şi petreacă minivacanţele în străinătate, anul acesta lucrurile stau altfel.

Majoritatea figurilor publice, intrând în discuţie şi cele locale, preferă să petreacă minivacanţa de Paşte pe meleagurile gorjene, la un grătar, ciocnind ouă sau degustând tradiţionalul drob de miel.

De la Prefectură, în echipă la Lainici
Prefectul Liviu Andrei , împreună cu cei doi secunzi ai săi, Horaţiu Gorun şi Marcel Romanescu vor petrece Noaptea de Înviere la Mănăstirea Lainici. Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu i-a invitat doar pe cei doi subprefecţi să ia parte la slujba de înviere în lăcaşul de cult respectiv. Liviu Andrei a mai chemat şi pe şefii serviciilor deconcentrate, de la nivelul judeţului, să participe la Slujba de Înviere de la Mănăstirea Lainici. „Vă invit să luăm lumină, împreună, la Mănăstirea Lainici. Mergem la mănăstire, pe la ora 23.00, asistăm la slujbă şi luăm lumină“, a precizat Vasile Liviu Andrei. Mai marii deconcentratelor s-au arătat interesaţi de invitaţia lansată, fiind încântaţi şi de ideea de a petrece cea de-a treia zi de Paşte la un grătar, în clădirea Jandarmeriei din poligonul Turcineşti. Liviu Andrei nu a uitat să transmită gorjenilor sărbători fericite „şi să aibă răbdare că totul se va rezolva” a concluzionat acesta.
Horaţiu Gorun declara că abia aşteaptă să petreacă zilele de sărbătoare alături de familie. „O să stau în Târgu-Jiu. Nici nu mă gândesc să plec în altă parte pentru că în sfârşit am şi eu ocazia să petrec mai mult timp alături de soţie şi fetiţa mea”. Venirea Paştelui este un prilej de organizarea a unui festin tradiţional în familia subprefectului. Iar pentru Horaţiu Gorun salata boeuf este un deliciu aşteptat cu nerăbdare. „ Sunt topit după salata boeuf”, recunoştea acesta.
Într-un mod asemănător va petrece sărbătoarea Paştelui şi Marcel Romanescu. „Noaptea de Înviere o să fiu la Lainici, alături de colegii mei. Iar de duminică până marţi voi sta la Rugi. Este o tradiţie să petrec sărbătorile acolo, alături de familie. Cât vor trăi părinţii mei acolo voi petrece sărbătorile”, declara subprefectul de Gorj. Bineînţeles că nu va lipsi grătarul, Romanescu preferând să fie gazda mai multor invitaţi, în special a prietenilor.
Pentru Florin Cârciumaru, Paştele va fi în etape
florin_carciumaru3Şi preşedintele Partidului Social-Democrat Gorj, Florin Cârciumaru preferă să petreacă Sfânta Sărbătoare a Învierii alături de cei dragi. Dar cum Florin Cârciumaru este şi edilul municipiului, va lua Lumină de la Catedrala din centrul oraşului după care va merge pentru câteva ore şi la Biserica din cartierul Vădeni. Având o familie numeroasă primarul Târgu-Jiului va trebui să fie foarte bine organizat pentru a mulţumi pe toată lumea. „În prima zi de Paşti voi sta acasă cu soţia, fiica, ginerele şi socrii . Luni plec la Negomir, comuna natală, iar de marţi începem din nou munca”, a detaliat Florin Cârciumaru.
Vasile Râbu ia lumină la Motru
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, dă locaţiile exotice pe Gorj, adică pe oraşul Motru. Pesedistul nu concepe să petreacă în altă parte sărbătoarea pascală decât în sânul familiei. „Voi sta acasă împreună cu cei dragi. O să iau paşte de la Catedrala din Motru împreună cu familia. Duminică o să stau acasă iar luni, a doua zi de Paşte o să plec la Ponoare, la socrii mei. Sunt câteva zile libere de care vreau să mă bucur din plin împreună cu cei dragi mie”, spunea Vasile Râbu.
Deputatul Popeangă a dat comandă Iepuraşului
Acasă, în linişte. Iată cum îşi doreşte deputatul PSD Vasile Popeangă să petreacă minivacanţa de Paşte. „Voi sta în Târgu-Jiu pentru că miercuri trebuie să fiu din nou la Parlament, în Bucureşti”, a declarat Popeangă. Dar ce îl încântă cel mai mult pe deputatul gorjean sunt momentele petrecute împreună cu nepoţelul. Şi, tocmai de aceea, Iepuraşul nu putea să nu lipsească, primind deja comandă de cadouri. „Nepoţelul meu ştie deja ce va primi de Iepuraş pentru că şi-a ales singur jucăriile. Am fost cu el la magazin şi şi-a ales un joc şi o maşinuţă, pentru că este foarte pasionat de maşinuţe. I-am spus că o să-l sun pe Iepuraş să vină să le cumpere şi să i le aducă acasă”, a mărturisit Vasile Popeangă.
Liberalul Răuţ preferă o masă ecologică
Nici purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Ion Răuţ, nu face excepţie de la regulă. În noaptea de Înviere va merge la biserica cea mai apropiată de locuinţa sa iar a doua zi, va lua masa în familie, acasă, în comuna Câlnic şi va ciocni un pahar de vin împreună cu invitaţii. La familia Răuţ nu vor lipsi meniurile tradiţionale, însă nu se va face abuz de sosurile suculente. Mielul, ouăle înroşite cozonacul şi pasca vor fi deliciul primei zi de Paşte. „Voi petrece aceste zile alături de familie, fără niciun gând de politică”, a declarat Ion Răuţ.
Morega va sta acasă la Padeş
moregaDan Ilie Morega, preşedintele liberalilor gorjeni, se va bucura de liniştea sărbătorii pascale la Padeş, în comuna natală dar şi la Baia de Aramă, în judeţul Mehedinţi. Bineînţeles împreună cu familia şi cei apropiaţi. Alături de urările obişnuite mesajul liderului organizaţiei judeţene a PNL a fost: ”oamenii să aibă încredere, în continuare, pentru că mă ocup cu aceeaşi seriozitate de problemele lor”.
Parlamentarul Surupăceanu se întoarce acasă
Deputatul Mugurel Surupăceanu preferă să străbată sute de kilometri pentru a se afla în mijlocul familiei în Noaptea de Înviere. Deşi în ultimele zile s-a aflat în străinătate, acesta a preferat să se întoarcă acasă pentru a sărbători în mod tradiţional Paştele. „De Paşti, cu siguranţă, voi fi în Gorj, unde mă voi întâlni cu familia mea şi cu prietenii. În Noaptea de Înviere voi merge, probabil, la mănăstirea Polovragi”, menţiona Mugurel Surupăceanu.
Ion Călinoiu pleacă la Vâlcea
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj se va afla în Vâlcea, la părinţii săi. Aşadar, tot familia rămâne pe primul loc şi pentru primul om al judeţului Gorj. Momentele de relaxare sunt aşteptate cu nerăbdare de Ion Călinoiu, acesta dorind să se bucure din plin de ele. Minivacanţa se va termina pentru preşedintele C JG luni seara, deoarece marţi va începe o nouă zi de muncă.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here