Politicianul Dan Vîlceanu a rămas fidel muzicii rock

500
dan vilceanu, facuta de mineDan Vîlceanu a intrat în politică la 18 ani, când a renunţat la trupa de muzică pe care o forma împreună cu doi prieteni. De atunci, însă, pentru a rememora vremurile trecute, încearcă să nu rateze nici un concert al trupelor favorite, fie el în ţară sau peste hotare.
În timpul anilor de liceu, Dan Vîlceanu activa într-o trupă de rock a cărei denumire era „Instinct”. Din păcate, aceasta s-a destrămat odată ce, cei trei membri au absolvit cursurile liceale.

„Nu cântam niciunde cu formaţia, făceam muzică mai mult pentru noi, din plăcere. Ştiam toţi că nu era un proiect de viitor”, ne-a declarat acesta. Din acea vreme, el a învăţat să cânte la chitară, pasiune pe care şi-a menţinut-o şi astăzi. „La începutul anului, când a fost ziua mea de naştere, un fin mi-a făcut cadou o chitară electrică, la care mai exersez din când în când”. În fiecare an, agenda sa personală este încărcată cu concerte. El i-a văzut pe scenele internaţionale pe cei de la Rolling Stones, U2, Bruce Springsteen şi pe mulţi alţii.

De asemenea, lui Dan Vîlceanu îi place munca în echipă, păstrându-şi spiritul încă din vremea copilăriei şi a adolescenţei când evolua într-o echipă de baschet. “Am făcut baschet din clasa a VI-a şi până în primul an de facultate. Pot spune că am fost vicecampion pe ţară la mini-baschet, iar cu echipa Campioni naţionali cu Şcoala Nr.8, competiţie desfăşurată la Târgu-Mureş la terminarea clasei a VIII-a”.
Este pasionat de mecanică
Dacă timpul i-ar permite, Vîlceanu Jr. ar vrea să-şi deschidă un service auto, deoarece de mai multă vreme a prins gustul mecanicii. De asemenea, pentru a-şi dezvolta pasiunea, acesta cumpără toate revistele auto ce ies pe piaţă, studiindu-le cu atenţie. Conduce un Mitsubishi Outlader, iar soţia sa are un Opel.
Dan Vîlceanu este însurat de 6 ani de zile, iar relaţia cu soţia este extraordinară, el nefiind un bărbat pretenţios sau tipicar. „Nu-mi place s-o însoţesc la shopping, însă în vacanţe mergem împreună. De asemenea, vacanţa de iarnă o petrecem întotdeauna în Austria, deoarece condiţiile sunt mult mai bune, şi preţurile sunt mai scăzute şi decât la Rânca”, ne-a mărturisit dezamăgit acesta. Cele mai îndepărtate ţări pe care politicianul le-a vizitat au fost Singapore şi Malaysia, unde a ajuns pentru o misiune economică, după o călătorie de 17 ore cu avionul.
Singurele nazuri pe care acesta le face sunt cele culinare. Dan Vîlceanu nu suportă mâncărurile condimentate, foarte rar mănâncă supe sau ciorbe, şi alimentaţia sa se rezumă la cina pe care o ia seara, acasă, iar în timpul zilei la nişte preparate fast-food. „Niciodată nu mi-am băgat nasul în bucătărie. Dacă se întâmplă să fiu singur acasă, iau masa la restaurant. Şi când ies la grătare cu naşul meu, eu doar mă învârt pe lângă el şi stau deoparte”, a încheiat acesta.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here