Politicianul BĂSE îndrugă intenţii perfide

266

187774-baseNaivii l-au ales pe tenebrosul Traian Băsescu pentru a le apăra libertatea şi nu pentru a-i înrobi, pentru a apăra fruntariile României şi nu pentru a le scoate la mezat, pentru demnitate şi nu pentru a fi umiliţi şi înfometaţi, batjocoriţi şi obidiţi. Viaţa aduce dovezi peremptorii că acest obscur vrea o Românie săracă şi de lume beştelită.

Demnă de memorat e convingerea lui N.Bălcescu: ”Starea poporului ne dă o măsură de înflorire şi înaintare a unei ţări.” Sărăcia, foamea, suferinţa, analfabetismul, violenţa, fariseismul bestial, lătratul neruşinat, nemernicia sumbră copleşesc starea românilor aflaţi sub diriguirea lui Traian Băsescu. Cam de multişor mă obsedează o frază scurtă rostită cu mimarea unei mari înţelepciuni, de către acest găgăuţă: ”Gura păcătosului adevăr grăieşte” – o ştim din străbuni. Mulţi români s-au gândit la acest lucru – de ani de zile – şi nu în formula”a venit timpul”, ci, pur şi simplu, ”este inadmisibil ca…”.

Să zăbovim niţel asupra frazei formulate de Zeus–BĂSE. ”A venit timpul” ar însemna că, până acum, era normal ca politicienii să-i păcălească cu neruşinare pe români. Aserţiunea conţine în ea şi o evidentă doză de autocritică inconştient implicată a celui care o rosteşte, politician din anul 1990 şi despre care ştim că a păcălit permanent, fără scrupule, electoratul. Cred că şi în făţarnica frază există o intenţie de păcăleală. Să vedem de ce. Politicianul tenebros, potrivnic poporului român, ar trebui să se includă şi pe sine între cei care ar trebui să nu-i păcălească pe români. El nu este altceva decât tot politician şi ca atare, partea a doua a frazei ar fi trebuit formulată astfel: ”Noi politicienii, să nu-i mai păcălim pe români”. Dar, după cum se vede, ridicolul hă-hă-ilă, fost preşedinte de partid, devenit preşedinte al ţării, nu se mai consideră politician, ci o entitate deasupra politicienilor, chiar dacă face mereu politică, evident oneroasă, în favoarea partidului care îi este integral subordonat şi obedient. Dar de ce ”A venit timpul??!” Până acum era voie?! Adică, până în momentul în care a apărut el la televizor, politicienii din partidul său aveau voie să-i păcălească pe români – aveau voie, desigur, de la însuşi Zeus-BĂSE al lor. De ce acum n-ar mai fi voie?! Pentru că, ne spune hahalera, suntem în vreme de criză. Mai precis nu vine altă criză, ci tot aceea, doar mai revigorată şi mai încărcată cu taxe şi impozite, cu suferinţe şi foame. E adevărat că BULĂ-Boc, omul cu coasa, ne avertizase că succesul guvernării sale, creşterea economică din primele două trimestre, nu este chiar aşa de mare(adică de 1,5%) – şi nici în a doua parte a anului nu mai avem motive de optimism. Totuşi, să nu disperăm – mai ales mass-media să-şi bage minţile-n cap şi să nu informeze despre evoluţiile catastrofale ale economiei aflate în moarte de netăgăduit.

În legătură cu pronosticurile, supte din sticlă, de ridicolul vaporean ne-am lămurit demult. Acest dezmăţat minte de îngheaţă apele. Ne amintim cum în toamna lui 2008, în campania electorală, în care voia să insufle electoratului încredere în partidul său, mincinosul preşedinte spunea: ”România nu vrea să intre în criză”(noi trebuind să înţelegem că cel care nu vrea, ca persoană descreierată, este el, Traian Băsescu, aşa că întreaga Românie îl urmează pe el, pe obscurul hă-hă-ilă, şi nu vrea să intre în criză). Nu vrea şi pace! Se ştie că, ulterior, palavragiul marinar a acceptat că s-ar putea întâmpla să ne viziteze criza, dar nu vom avea nevoie de împrumuturi de la FMI-nici în ruptul capului! Apoi – că nu ne-ar lipsi un fel de centură de siguranţă ori castitate, cu sigla nondemolabilă FMI-BM-UE. Iar după ce am luat acest împrumut, care ne va împovăra multă vreme, a mai parafat un acord cu FMI-tot ca o centură de înrobitoare siguranţă, pregătindu-ne trup şi suflet să lingem tălpile mai marilor şi să devenim o colonie urgisită. Să vedem când se va transforma în bani această centură-cureaua lată a sărăciei cântată de BULĂ din Răchiţele. Şi, dacă nu bate la uşă altă criză, de ce ar trebui ca de acum încolo politicienii să nu mai mintă-de vreme ce le-a ţinut până acum şi, după cum constatăm, nu se dau duşi de la conducerea ţării pe care au prădat-o şi osândit-o la pierzanie? Pentru că urmează alte…alegeri. iar în faţa acestora, politicieni, preşuri ale tenebrosului vaporean, trebuie să arate curaţi, nu mânjiţi şi perfizi cum sunt. Cu alte cuvinte, noi să credem că, dacă a zis Zeus-BĂSE să nu-i mai păcălească pe români, aşa vor şi face politicienii din PDL, UNPR, UDMR şi toate liftele aliniate. Observaţi, vă rog, că neruşinatul vaporean nu s-a angajat, în primul rând, personal să nu mai mintă şi să nu-i mai ducă în eroare pe români. Nu s-a angajat nebleznicul ca, de acum înainte, să nu-i mai păcălească el însuşi pe români. “A venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească românii” seamănă, a lipsă de răspundere şi făţărnicie, cu sorcoveala aceea plină de linguşală ”Să trăiţi bine!” Traian Băsescu este un farsor şi un vanitos, un individ ignorant care nesocoteşte şi dispreţuieşte poporul român şi valorile care îl definesc. Acest calpuzan a distrus România.

Prof. Univ.dr. Grigore Drondoe

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here