Politichia după ureche

483

foto predo 2L-aş fi lăsat pe vorbăreţul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, în plata Domnului. Recunosc, la un moment dat, în mod cu totul greşit, începuse să-mi placă. Îi dădeam chiar şanse de a deveni un bun conducător. Din păcate, ca şi acela pe care nu conteneşte să-l atace, la preşedintele Traian Băsescu mă refer, şi el se dovedeşte un neguţător de speranţe.

Şi, revenind la singurul politician veritabil de pe la noi, fostul preşedinte Ion Iliescu, domnia sa l-a taxat. Şi mai am un prieten, pe poetul şi publicistul Ion Căpruciu care l-a mirosit mai demultişor pe urechist.

Iar, se ştie, cine n-are bătrâni să-şi cumpere. De aceea, preşedinţia de onoare a PSD a clasicului democrat în viaţă Ion Iliescu este pe deplin meritată.

A trebuit să intervină domnul Ion Iliescu spre a ne lămuri în chestiunea cu “cabinetul din umbră”. Problema aceasta – a cabinetului din umbră – este valabilă şi la modă în Marea Britanie.

Unde sunt doar două partide mari şi late. Şi importante. Acolo, partidul din opoziţie are rost să articuleze un cabinet din umbră, întrucât chiar trebuie să fie pregătit să preia frâiele guvernării, în orice moment.

Dar la noi, abia dacă se ajunge la alegeri anticipate se poate pune problema creării unui alt guvern.

Abeam imperia co, in campanula electoral prezidenţial, candidatul Crin Antonescu creiona un cât de vag program economic.

Crinul lăsa impresia că are un pic de avantaj, la acest capitol, în faţa lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, ceilalţi contracandidaţi. N-ar fi mult mai bine şi mai practic pentru un partid liberal, deci tot de dreapta, să structureze şi să perfecţioneze un program economic, fie el şi de guvernare?

Pentru că are dreptate preşedintele Traian Băsescu atunci când atacă partidele din opoziţie, cum că nu prea au conturat un program coerent de scoatere a ţării din criză. Cu excepţia social-democraţilor! Dacă Crin Antonescu s-ar apleca asupra unui asemenea program economic, atât PNL cât şi ţara ar fi sigur mult mai câştigaţi!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here