Poliţia secretă a lui Băsescu trece la fapte ! – Prim-adjunctul SRI Florian Coldea şi subordonaţii săi, cercetaţi pentru “poliţie politică şi instigare la omor”

241

ioanaComisia parlamentară de supraveghere a activităţii Serviciului Român de Informaţii a primit ieri din partea senatorului PSD Valer Marian sesizarea oficială cu numărul 381498/29.06.2010. Documentul cuprinde acuzaţii grave la adresa unor ofiţeri superiori din cadrul Serviciului Român de Informaţii, cu nume, date şi fapte de poliţie politică, filaj şi intimidare. Printre altele, senatorul Valer cere cercetarea ofiţerilor SRI Florian Coldea – prim-adjunct al directorului SRI şi Cristian Soponar – adjunct al directorului SRI Satu Mare pentru infracţiunile de “poliţie politică şi de instigare la omor”.

Senatorul PSD Valer Marian atrage atenţia membrilor Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii Serviciului Român asupra ioana timofte2acţiunilor de filaj-interceptare, intimidare şi chiar asupra ameninţărilor la care s-au dedat subordonaţii generalului Florian Coldea, mai cunoscut în presă drept “copilul lui Băsescu”. Operaţiunile speciale SRI au demarat imediat după ce politicianul a susţinut în Senatul României câteva declaraţii politice prin care atrăgea atenţia asupra abuzurilor şi ilegalităţilor săvârşite de clanul Băsescu în dosare grele ca Răpirea din Irak, Cătălin Voicu, dar şi despre modul în care SRI reînvie practicile Securităţii. Imediat după susţinerea declaraţiilor politice, la comanda generalului Coldea, senatorul Valer a devenit subiectul filajelor şi interceptărilor SRI. Documentul face referire la ofiţerii superiori SRI Cristian Soponar, Trifu, dar şi la faimoasa “nepoţică SRI” Ioana Timofte ce a vizitat de curând oraşul Târgu-Jiu. Adjuncta directorului Colegiului Naţional de Apărare a fost “implantată” în hotelul Radisson, între senatori şi se răsfaţă într-o maşină de lux, cu două numere diferite, înmatriculată la Direcţia Generală de Informaţii a Apărării. Ce caută micuţa Mata Hari, în hotel printre aleşii poporului, pe banii Florian-Coldeabugetarilor, nu ştim. Au rămas serviciile secrete atât de sărace, încât nu sunt în stare să-i pună la dispoziţie un apartament din miile de case conspirate pe care le-au moştenit de la Securitate?

Vă prezentăm fragmente din sesizarea senatorului Valer Marian. Documentul integral poate fi citit pe www.gorjeanul.ro, la secţiunea Strict Secret.

Acum, pentru că s-a legat de SRI, o să-i rupem gâtul lui Valer Marian

“I. În şedinţa de plen a Senatului din 13 aprilie a.c. am prezentat o declaraţie politică intitulată “Răpirea din Irak – certitudini şi întrebări după 5 ani”, prin care am solicitat declasificarea dosarului privind răpirea jurnaliştilor români Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Eduard Ohanesian în Irak şi iniţierea unei anchete parlamentare în care să fie audiaţi principalii protagonişti ai operaţiunii de salvare a acestora, printre care şi generalul Florian Coldea, primul-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, referitor la care am făcut menţiunea că ştie câţi bani au fost alocaţi de statul român pentru răscumpărarea jurnaliştilor şi câţi au fost predaţi răpitorilor. După 3 zile, respectiv în data de 16 aprilie a.c., generalul tudor ciuhodaruFlorian Coldea a susţinut o videoconferinţă cu angajaţii direcţiilor judeţene ale SRI, inclusiv cu cei de la Satu Mare, în care a prelucrat un ordin cu privire la contracararea şi sancţionarea scurgerilor de informaţii din instituţiile statului. Cu acest prilej, generalul Coldea a atras atenţia că angajaţii SRI ce vor fi găsiţi vinovaţi pentru scurgeri de informaţii, inclusiv pentru punerea la dispoziţia unor persoane neautorizate a oricăror informaţii, vor fi trecuţi în rezervă în termen de 48 de ore şi vor fi deferiţi organelor de urmărire penală.

În data de 28 aprilie a.c. am prezentat în plenul Senatului o declaraţie politică intitulată “Abuzuri, diversiune şi şantaj în cazul Voicu”, în care am arătat, în esenţă, că arestarea senatorului Cătălin Voicu constituie o înscenare comandată de preşedintele Traian Băsescu, care a fost realizată de procurori şi ofiţeri de informaţii promovaţi şi fidelizaţi de şeful statului, printre care l-am nominalizat pe generalul Florian Coldea, care a fost promovat în această funcţie şi la acest grad Image1după participarea sa la operaţiunea de salvare a jurnaliştilor români răpiţi în Irak. În declaraţia respectivă am mai arătat că generalul Coldea este acuzat de deturnare de fonduri în cazul răpirii din Irak şi de luare de mită în cazul unor achiziţii pentru SRI. După două zile, respectiv în data de 30 aprilie a.c., generalul Florian Coldea a ţinut o videoconferinţă cu angajaţii direcţiilor judeţene ale SRI, după care i-a solicitat să rămână şi a avut o discuţie de circa o jumătate de oră numai cu unul dintre adjuncţii şefului SRI Satu Mare, locotenent colonelul Cristian Soponar, căruia îi este naş de căsătorie. După această discuţie, locotenent colonelul Soponar a afirmat: “Acum, pentru că s-a legat de SRI, o să-i rupem gâtul lui Valer Marian”. Consider că o asemenea afirmaţie la adresa unui parlamentar, a unui membru al puterii legiuitoare, ales al poporului şi reprezentant al naţiunii, constituie un atentat grav la adresa democraţiei şi a statului de drept, circumscriindu-se poliţiei politice pe care o practică tot mai frecvent SRI şi statului poliţienesc ce prinde iar contur în România.

Menţionez că am prezentat toate aceste aspecte în cadrul unei declaraţii de presă susţinută în faţa sediului SRI din Satu Mare în data de 07 mai a.c., iar în data de 12 mai a.c. am prezentat la Senat o declaraţie politică intitulată “SRI reînvie practicile Securităţii”.

Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI să ceară Serviciului Român de Informaţii înregistrarea discuţiei purtate în data 30 aprilie a.c. de primul adjunct al directorului SRI generalul Florian Coldea cu adjunctul şefului Direcţiei Judeţene Satu Mare a SRI, locotenent colonelul Cristian Soponar, pentru a afla conţinutul acesteia, îndeosebi dacă discuţia conţine elemente de poliţie politică. În funcţie de conţinutul acestei discuţii, îmi rezerv dreptul de a formula o plângere penală la parchet împotriva ofiţerilor SRI Florian Coldea şi Cristian Soponar în vederea cercetării acestora sub aspectul infracţiunilor de poliţie politică şi de instigare la omor. “

Colonelul Trifu dispune acţiuni de filaj, interceptare, intimidare

„II. În data de 10 mai a.c. respectiv după trei zile de la prezentarea declaraţiei de presă în faţa sediului Direcţiei judeţene SRI Satu Mare, a fost prezent la Satu Mare un colonel SRI de la Bucureşti, care s-a prezentat sub numele Trifu şi a afirmat că este angajat la Preşedinţia României. Acest colonel SRI i-a convocat pe şefii judeţeni ai SRI, STS şi DGIPI, cu care a avut o întâlnire de taină într-o locaţie aparţinând SRI. În urma acestei întâlniri, am fost avertizat că au fost dispuse acţiuni de filaj şi de interceptare a convorbirilor telefonice împotriva mea şi a principalilor mei colaboratori de la ziarul Gazeta de Nord-Vest (directorul Crina Dunca, redactorul şef Szasz Lorand, directorul executiv Ioan Timiş) şi de la postul de televiziune Nord-Vest TV (director Răzvan Govor) din Satu Mare.

Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI să stabilească identitatea şi funcţia colonelului SRI Trifu şi să verifice dacă acesta a fost prezent în perioada respectivă în municipiul Satu Mare, care a fost scopul vizitei, cu ce reprezentanţi ai serviciilor secrete s-a întâlnit şi măsurile dispuse.”

Nepoţica SRI, implantată printre aleşii poporului

„III. După prezentarea în plenul Senatului în data de 13 aprilie a.c. a declaraţiei politice intitulate “Răpirea din Irak – certitudini şi întrebări după cinci ani”, am sesizat prezenţa în camera 603 de la etajul 6, intrarea B2, a hotelului Radisson (fost hotel Bucureşti), în care sunt cazat la camera 503, sub camera sus menţionată lateral stânga, a unei femei blonde, relativ tinere, despre care am aflat că se numeşte Ioana Timofte şi este nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte. Am mai aflat despre această persoană că este director adjunct al Colegiului Naţional de Apărare, aflat sub egida Ministerului Apărării Naţionale, şi că este cursant al Colegiului Naţional de Informaţii, aflat sub egida Serviciului Român de Informaţii. Menţionez că la scările B1 şi B2 ale hotelului Radisson sunt cazaţi numai parlamentari, senatori şi deputaţi, şi că această persoană locuieşte de atunci şi până în prezent în camera repartizată deputatului independent de Iaşi, Tudor Ciuhodaru, care o foloseşte sporadic, respectiv o zi sau două pe săptămână. Persoana respectivă foloseşte un autoturism marca Mercedes, model CLS 320, de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare B.96.ZOS, care este parcat zilnic în faţa scării B2, în perimetrul rezervat parlamentarilor şi despre care am aflat că ar fi înmatriculat pe Direcţia Generală de Informaţii a Armatei. Prezenţa persoanei respective în hotel şi a autoturismului susmenţionat în parcarea acestuia a fost sesizată şi de alţi parlamentari de la scările B1 şi B2, de şoferi de la Parlament, de portari şi de femeile de serviciu de la hotel. Şoferii de la Parlament mi-au spus că au înţeles că persoana respectivă ar fi medic, spunându-i “doamna doctoriţă”, că ar fi observat că autoturismul Mercedes avea în unele zile numărul de înmatriculare B.10.ZOS în loc de B.96.ZOS şi că, în cursul zilei, după ce majoritatea parlamentarilor pleacă la serviciu, a primit vizitatori de sex masculin. Femeile de serviciu de la hotel şi unii vecini au observat că în camera 603 se află încălţăminte, lenjerie şi îmbrăcăminte pentru femei.

Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI să stabilească dacă numita Ioana Timofte are calitatea de lucrător al vreunui serviciu secret şi scopul cazării sale în mijlocul parlamentarilor. „

Eduard Ovidiu Ohanesian

Comisia Permanentă Comună pentru Controlul Activităţii SRI, condusă de Cezar Preda s-a reunit în şedinţa din data de 29.06.2010 şi a luat act de sesizarea senatorului Valer Marian. Va transmite un punct de vedere în 25.07.2010.

Extrem de jenat de situaţie, senatorul independent Tudor Ciuhodaru a declarat că este prieten vechi cu Ioana Timofte şi că a lăsat-o de circa 1 an de zile să locuiască în apartamentul său din hotelul Radisson. Altfel, nu ştie nimic despre statutul “nepoţicii SRI” şi nici despre misiunea ei în mijlocul aleşilor poporului sau despre vizitatorii acesteia.

Aflată la cursurile Colegiului Naţional de Informaţii organizate la Târgu-Jiu în 10 iunie, Ioana Timofte a încercat iniţial să nege că locuieşte între senatori. Ulterior, a recunoscut.

“Domnul Ciuhodaru a fost un drăguţ. M-a lăsat să stau în apartament până îmi amenajez garsoniera. Să vedeţi acum bârfe !”, a declarat nevinovată Ioana.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here