Poliţia Locală asigură ordinea şi siguranţa publică, de Paşti

381

În perioada 15-22.04.2014 angajaţii Poliţiei Locale Târgu-Jiu participă activ la măsurile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice. Pe perioada Sărbătorilor Pascale sunt suplimentate măsurile privind menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Politiştii locali  sunt prezenţi şi participă direct şi necondiţionat la toate evenimentele şi manifestările care se desfăşoară în această perioadă pe raza municipiului Târgu-Jiu. Efectivul stabilit prin planul de măsuri de menţinere a ordinii şi siguranţei publice este de 90 de poliţişti locali. „Zonele în care acţionează echipajele Poliţiei Locale sunt următoarele:  Piaţa Centrală, Piaţa 9 Mai, Târgul Litovoi (platou de comercializare miei şi alte animale), Târg auto, Târgul de legume-fructe Drăgoieni; principalele artere rutiere (Intersecţia Piaţa Centrală, Parângul, Tudor Vladimirescu), Bulevard Victoria, C-tin Brâncuşi, Str. 14 Octombrie); Bisericile: Piaţa Prefecturii, Săvineşti, Bârseşti, Sf. Nicolae, 9 Mai, Vădeni, Ursaţi, Spital de Urgenţă, cimitirul municipal”, explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Recomandări pentru cetăţeni
Având în vedere afluenţa de public foarte mare din această perioadă, pentru evitarea evenimentelor neplăcute, poliţiştii locali recomandă locuitorilor municipiului, dar şi celor aflaţi în tranzit: să nu poarte în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, să nu poarte portofele sau bani la vedere, în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să-i aibă în permanentă atenţie pentru a nu se pierde în mulţime.
Pentru   petrecerea sărbă-torilor pascale, în mod cât mai civilizat şi liniştit, Poliţia Locală Târgu-Jiu recomandă: conducatorii auto să parcheze doar în locurile special amenajate, să evite oprirea şi staţionarea pe arterele principale ale municipiului şi să respecte întocmai şi la timp indicaţiile agenţilor de circulaţie; să nu se consume băuturi alcoolice în locuri publice neautorizate; comerţul ambulant al produselor să fie făcut doar în locuri autorizate şi să fie evitată achiziţionarea de la persoane care nu deţin documente de conformitate a produselor; să nu fie prestate servicii în afara spaţiilor autorizate, pentru a evita blocarea traficului pietonal sau auto.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here