Poliția, la spitalul din Târgu-Jiu

329

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Gorj, au desfășurat, miercuri, o acțiune în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în cadrul căreia au purtat discuții cu pacienții despre modul de păstrare a bunurilor, în perioada în care sunt internați, astfel încât să nu devină victimele infractorilor. Sfaturi au primit și vizitatorii, dar și angajații unității medicale.

”Activitățile preventive au fost  orientate pentru informarea pacienţilor, a vizitatorilor şi a personalului medical, cu privire la noile forme de criminalitate și la măsurile de  prevenire adecvate, pentru siguranța lor și a bunurilor personale, recomandările preventive vizând modul în care aceştia păstrează asupra lor bunurile şi valorile personale, inclusiv pe perioada când părăsesc saloanele. Totodată, au fost atenționați cu privire la situaţiile în care persoane ce nu-şi justifică prezenţa în unitatea medicală îşi fac apariţia în saloanele spitalului și au fost sfătuiţi cu privire la informarea personalului medical despre aceste vizite.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii de prevenire au purtat discuţii cu peste 250 de beneficiari, pacienţi, vizitatori şi personal medical”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt, tâlhărie sau înşelăciune, polițiștii au și câteva sfaturi. ” Fiţi foarte atenţi cum vă protejaţi lucrurile de valoare atunci când sunteţi internaţi în spital sau vă aflaţi în vizită la o persoană internată; purtaţi telefonul mobil asupra dumneavoastră atunci când vă deplasaţi în interiorul spitalului sau asiguraţi-vă că este păstrat  în siguranţă. Nu păstraţi în saloane sume mari de bani! Sesizaţi personalul de serviciu din cadrul spitalului în cazul în care persoane străine ori vânzătorii ambulanţi se plimbă nestingheriţi pe coridoarele spitalului sau chiar prin saloane. Persoanele care distribuie presa pot profita de neatenţia dumneavoastră pentru a vă sustrage bunuri pe care le lăsaţi nesupravegheate; asiguraţi-vă că atunci când părăsiţi salonul, rămâne în interior cel puţin o persoană a cărei identitate o cunoaşteţi. Atrageţi atenţia colegilor de salon atunci când dau dovadă de neglijenţă cu privire la păstrarea bunurilor! Nu lăsaţi la vedere şi nesupravegheate bunuri de valoare genţi, poşete sau portofele, în salonul în care sunteţi internat; evitaţi purtarea unor discuţii cu persoane care nu îşi justifică prezenţa în saloane şi reţineţi cât mai multe detalii cu privire la acestea; sesizați la poliţie cazurile de prindere în flagrant a hoţului pentru a stopa activitatea infracţională a acestuia!”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here