Poliția, la două școli din Gorj

338

Ziua Poliției Române, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie, este marcată începând de astăzi în județul Gorj. „Caravana prevenirii criminalităţii” se desfășoară, în acest moment, la mai multe școli, pe traseul Bâlteni-Plopșoru, iar mâine, între orele 10.00 – 14.00, pe traseul Târgu Cărbuneşti –Turburea – Săuleşti – Aninoasa.

Activitățile constau în întâlniri cu elevii și cadrele didactice, o prezentare privind istoria Poliției Române și semnificația zilei de 25 Martie, prezentarea tehnicii din dotarea Poliţiei Române (o autospecială a Serviciului de Acțiuni Speciale, o autospecială laborator criminalistic, două autospeciale de poliție şi o motocicletă de poliţie rutieră), distribuirea de pliante şi materiale promoționale cu caracter informativ-preventiv”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Pe 24 martie, la ora 10.00, la sediul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj va avea loc ”Ziua Porţilor Deschise”, constând în vizitarea birourilor, a Serviciului Criminalistic, acțiune în cadrul căreia elevii vor putea afla secretele profesiei de polițist şi informații despre tehnica din  dotare.

În data de 24 martie, între orele  11.00 – 13.00, în Piaţa Prefecturii din municipiul  Târgu-Jiu, va avea loc prezentarea tehnicii din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, vor fi distribuite pliante şi materiale promoționale cu caracter informativ – preventiv, pentru informarea cetăţenilor privind istoria Poliţiei Române și semnificația zilei de 25 Martie. Va fi și o expoziţie cu lucrări  de  pictură,  realizate de lucrători din cadrul inspectoratului”, mai precizează reprezentanții IPJ Gorj.

Pe 25 martie, între orele  09.00 – 12.00, tot în Piaţa Prefecturii va fi prezentată, din nou,  tehnica din dotarea IPJ Gorj, iar la 12.00, la Catedrala Ortodoxă din municipiul  Motru, va fi organizată o festivitate de premiere a participanţilor la salonul de pictură „Arte Mici”, concurs dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 13-15 ani. ”Activitatea va fi organizată de comisarul șef Florin-Preda Dochinoiu, șeful Poliției Municipiului Motru, împreună cu alţi parteneri. În data de 25 martie, la ora 13.00, în Foaierul Casei de Cultură din municipiul Motru va avea loc Vernisajul lucrărilor din salonul de pictură «Arte Mici»”, a încheiat Andrei Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here