Poliția, în acțiune la școlile din Motru

442

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și oamenii legii din Motru au desfășurat, marți, o serie de activități la colegiul tehnic și la școala gimnazială din municipiu. În cadrul întâlnirii cu elevii din unităţile de învăţământ au fost distribuite pliante și au fost purtate discuții libere privind măsurile de autoprotecție pe care trebuie să le adopte școlarii, pentru prevenirea victimizării acestora, fiind prezentate și consecințele legale asociate faptelor antisociale. ”180 de persoane au participat la aceste activități.

De asemenea, au fost desfășurate activităţi stradale de distribuire pliante cu informații și recomandări, în municipiul Motru, în cadrul Campaniei «Hoții sunt creativi – fii preventiv» și «Aripi frânte», în scopul prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și a violenței domestice, fiind purtate discuții cu cetățenii și oferite recomandări pentru prevenirea înșelăciunilor, a furturilor din locuințe, furturilor din buzunare, poșete și genți și a violenței domestice.

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și a violenței domestice sunt priorități pentru Poliția Română în anul 2017”, se precizează într-un comunicat de presă al Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here